21:16, 6 Decembrie 2018
, PRO TV

Dorin Chirtoaca, despre blocul ACUM si alegerile parlamentare: "Un singur bloc, semnam o alianta. Aparam democratia si ne unim cu Romania. Varianta neparticiparii PL la alegeri inseamna predarea armelor"


Un singur bloc, semnam o alianta PL, PLDM, PAS, PPDA. Varianta neparticiparii PL la parlamentare, inseamna predarea armelor. Declaratiile au fost facute de liderul PL, Dorin Chirtoaca in cadrul emisiunii InPROdunzime.


 

Dorin Chirtoaca, LIDER PL: "Daca vorbim despre partea politica, participarea in alegerile parlamentare. Acum, discutam cu PLDM, PAS si PPDA cum sa facem sa nu risipim voturile, am clarificat niste chestiuni care tin de integritate si filrtre. Este vorba despre denumiri noi la proceduri mai vechi. Trebuie de gasit un nimitor comun. Sunt mai multe solutii si sper sa gasim un numitor comun.

 

Lorena BOGZA: "Se ia in calcul neparticiparea PL la alegeri?"

 

Dorin Chirtoaca, LIDER PL: "Trebuie sa gasim binele comun. Plahotniuc si Dodon asta si vrea ca cei din dreapta sa rupa vuturile intre ei, iar ei pe stanga sa fie bine mersi. In cazul in care nu atingem un compromis de a semna un bloc din aceste patru paartide, cei de la PAS si PPDA sa mearga cu semnaturi. Trebuie sa gasim formula corecta pentru fiecare circumscriptie.

 

Nu au fost avansate nume, nimeni nu se grabeste, dar probabil sunt aceeasi care au activat si in parlament, poate si nume noi, nu cred ca este corect sa spun. Nimanui nu-i arde de dragul de a candida.

 

 Un singur bloc, semnam o alianta PL, PLDM, PAS, PPDA. Daca vom merge pe lista lor, oamenii o sa creada ca ne-am unit. Varianta neparticiparii inseamna predarii armelor. Am trecut prin destule alegeri, ideea este de apara democratie si ne unim cu Romania."

 

Dupa ce CSJ a anulat definitiv alegerile de la Chisinau, liderii PPDA, PAS, PLDM au anuntat despre crearea Miscarii de Rezistenta Nationala. Aceasta a organizat mai multe proteste, in mai multe localitati din tara.

Alte ştiri despre: