13:40, 2 Octombrie 2018
, PRO TV

Desi Procurorul General a anuntat ca nu va veni in parlament pentru audirerile de pe marginea furtului miliardului furat, Candu sustine ca audierile vor avea loc - VIDEO


Audierile legislative pe marginea furtului miliardului vor avea, totusi, loc. O spune cu fermitate Andrian Candu, desi ieri Procurorul General l-a anuntat ca nu va veni pentru ca asta ar contraveni principiilor juridice. Seful CNA si Guvernatorul BNM nu au anuntat deocamdata daca vor participa la audieri.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: Sunt mai multe autoritati care detin informatii despre frauda bancara. Urmeaza maine sa ne intalnim la Biroul Permanent si sa vedem, insa pot sa va spun cu siguranta ca audierile pe marginea acestui caz vor avea loc.”

 

 Asta a declarat astazi Presedintele Parlamentului la sediul PD, dupa ce saptamana trecuta, socialistii au cerut ca guvernatorul BNM, seful CNA si Procurorul General sa prezinte in legislativ date despre recuperarea miliardului disparut din sistemul bancar si sa ofere deputatilor acces la raportul Kroll 2. 

 

Desi Candu a dat asigurari ca audierile vor avea loc, nu este clar cine va veni la raport in plenul Parlamentului de vreme ce Procurorul General i-a transmis lui Andrian Candu o scrisoare prin care l-a anuntat ca nu poate fi audiat pentru ca institutia pe care o conduce este independenta, iar prezentarea detaliilor in acest caz ar contraveni principiilor juridice.

 

Mai mult, potrivit lui Candu, la sedinta care a avut loc astazi, la sediul PD, a participat majoritatea parlamentara, dar si toti membrii cabinetului de ministri.

 

Valeriu GHILETCHI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Aparent parca ar conta unde ne intalnim. Cum se spune omul sfinteste locul. Prezenta noastra conteaza nu locul unde ne intrunim."

 

 La sedinta de astazi s-a discutat despre o noua lege a salarizarii, despre bugetul pentru 2019, introducerea sintagmei "integrare europeana" in Constitutie, dar si despre aprobarea noului Cod al Audiovizualului.

Alte ştiri despre: