15:27, 20 Martie 2017
, PRO TV

Democratii revin la ideea de ridicare a imunitatii deputatilor. Astazi PD s-a laudat ca a adunat deja peste 350 de mii de semnaturi in sustinerea votului uninominal - VIDEO


Democratii revin la ideea de ridicare a imunitatii deputatilor. Andrian Candu anunta astazi ca proiectul ar putea fi votat chiar saptamana aceasta. Astazi PD s-a laudat ca a adunat deja peste 350 de mii de semnaturi in sustinerea votului uninominal si ca saptamana viitoare incep dezbaterile publice.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT ”Avem 350 de mii de semnaturi, ceea ce legitimeaza acest proiect”

 

Presedintele Parlamentului a anuntat ca saptamana aceasta va trimite invitatii la dezbateri publice pentru experti, ONG-uri si partide. Cat despre cele 17 organizatii care au anuntat anterior ca nu vor participa la discutii, Andrian Candu a tinut sa precizeze ca in tara mai exista alte 8000 de ONG-uri. Oricum, seful legislativului a spus ca va invita la dezbateri inclusiv partidele de opozitie care au criticat documentul si au refuzat sa participe la discutii.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT  "Refuzul vine doar pentru ca este initiativa PD”


In acest context, Andrian Candu afirma ca odata cu modificarea sistemului electoral, este necesara si revenirea la proiectul de ridicare a imunitatii parlamentare.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT ”Am discutat cu colegii sa solicitam proiectuls a se regaseasca pe ordinea de zi a parlamentului in aceasta saptamana.”

 

Initiativa de ridicare a imunitatii deputatilor, anuntata de Andrian Candu acum un an, venea dupa ce Comisia Electorala a respins cele 400 de mii de semnaturi adunate de Platforma DA pentru organizarea unui referendum la care sa se discute ridicarea imunitatii si micsorarea numarului de deputati. Atunci initiativa fusese avizata pozitiv de Curtea Constitutionala si urma sa fie examinata de deputati abia peste jumatate de an. Pentru ca alesii sa ramana fara imunitate parlamentara, 67 dintre ei trebuie sa voteze documentul. Atunci toate fractiunile parlamentare anuntau ca vor vota proiectul. Acum deputatii nu pot fi urmariti penal pana cand procurorul general nu solicita in parlament ridicarea imunitatii.

Alte ştiri despre: