20:23, 4 Iulie 2018
, PRO TV

De parca ar fi luat apa in gura. Pavel Filip, Octavian Armasu, cat si Chiril Gaburici au evitat ofere o reactie la anuntul ca prima transa din banii europenilor nu va mai ajunge la Chisinau - VIDEO


De parca ar fi luat apa in gura. Premierul Pavel Filip, ministrul finantelor Octavian Armasu, cat si cel al economiei - Chiril Gaburici au evitat astazi sa ne ofere o reactie la anuntul ca prima transa din banii europenilor nu va mai ajunge la Chisinau. Vicpremierul pentru integrare Europeana, Iurie Leanca a spus ca se va informa si ulterior va comenta.


 

“-Dl Filip, cum ar putea sa ne afecteze neacordarea primei transe din asistenta macrofinanciare? - Dar nu comentati in niciun fel? - E adevarat ca ati trimis un mesaj in care va aratati ingrijorarea? “

 

 Insotit de ministrul economiei, Chiril Gaburici, premierul Pavel Filip a ignorat intrebarea. De altfel, exact ca si Octavian Armasu, seful de la finante, care ar trebui sa stie ce sectoare bugetare raman neacoperite far cei 100 de milioane de euro ce urma sa vina de la europeni. Acesta a invocat un apel primit la telefon si a plecat din sala de sedinte a guvernului de unde s-a si facut nevazut pe usa din spate.

 

“Ne acordati o clipa?”

 

 Iurie Leanca insa ne-a spus ca va veni cu o reactie mai tarziu, atunci cand se va informa.

 

Iurie LEANCA, VICEPRIM-MINISTRU PENTRU INTEGRARE EUROPEANA: “Abia am auzit acum ca a apartu un comunicat de presa, am sa citesc, o sa discut cu ei si apoi o sa explic. - Nu ati dicutat despre asta cu Pavel Filip? - Deocamdata nu.”

 

 Expertii sustin ca guvernul si-ar fi pierdut reputatia in fata institutiilor europene. Cel putin asa reiese din anuntul facut astazi de delegatia UE la Chisinau.

 

Igor MUNTEANU, EXPERT IDIS-VIITORUL: E foarte greu sa spun care brese vor ramane neacoperite in nota de plati a guvernului. Acesti bani trebuiau sa ajunga la stabilizarea macrofinanciara a tarii si la cheltuieli curente. Asta inseamna inclusiv bani pentru necesitatilor de a finanta, de a plati pensiile sau alte costuri urgente. Problema e urmatoare, nu doar banii conteaza, conteaza dialogul politic.”

 

 Igor Munteanu crede ca autoritatile de la Chisinau ar trebui se le ofere un raspuns oficialilor europeni.

 

Igor MUNTEANU, EXPERT IDIS-VIITORUL: “Vor veni doar dupa conditionari aditionale si doar in corespundere cu modul in care vor fi evaluate alegerile parlamentare sau doar dupa ce, dupa cum a propus PPEM-ul, dupa validarea rezultatelor pentru rezultatelor din Chisinau si renuntarea la sistemul mixt, ori aceastea rastoarna intreaga masinarie.”

 

 In sedinta de maine a Parlamentului European, eurodeputatii vor pune in discutie 6 rezolutii inregistrate de mai multe grupuri politice, care vizeaza Republica Molova.

Alte ştiri despre: