18:54, 13 Noiembrie 2018
, PRO TV

Cu exact doi ani in urma, Moldova isi alegea presedintele. Igor Dodon a fost suspendat de patru ori, l-a adus pe Kirkorov la Sadova si pe Erdogan la Chisinau. Multe declaratii au ajuns virale, dar putine promisiuni - indeplinite, spun oponentii sai - VIDE


Cu exact doi ani in urma, Moldova isi alegea presedintele. Pentru ca mai bine 52 la suta din alegatori si-au dat votul pentru Igor Dodon, de atunci il avem ca sef de stat. In tot acest timp, drumurile sale au tot dus la Moscova, dar niciodata la Bucuresti sau Kiev. A fost suspendat de patru ori, l-a adus pe Kirkorov la Sadova si pe Erdogan la Chisinau. Multe declaratii au ajuns virale, dar putine promisiuni - indeplinite, spun oponentii sai.


 

“Nu va jucati cu focu.”

 

Atat in campania electorala, cat si in cei doi ani de cand e presedinte, Dodon s-a facut remarcat prin replici care mai apoi au devenit virale.

 

“Mos Gerila. ‘Psedinte.”

 

La inceput de mandat, Igor Dodon s-a luat la harta cu democratii, dar politicieni si analisti au spus ca certurile erau mai mult declarative, cand de fapt cele doua tabere ar fi fost in cardasie.

 

Mai apoi, socialistii, partid din care a facut parte Igor Dodon pana a deveni presedinte, au votat impreuna cu democratii trecerea la sistemul electoral mixt.

 

In 2017, de Boboteaza, Igor Dodon a ajuns subiect de glume dupa ce a facut baie intre sloiurile de gheata si a purtat un halat prezidential. Traditia a respectat-o si in iarna urmatoare. 

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:Inca sunt racit, dar obiceiul e obicei.”  

 

Seful statului s-a declarat intotdeauna apropiat bisericii. Vara aceasta a mers pentru a treia oara pe muntele Athos, impreuna cu un grup de barbati sopcialisti, purtand tricouri albe, pe care era imprimat sloganul din campania electorala. Acolo, s-au fotografiat in toate felurile.

 

La inceput de vara, presedintele a ciocnit cupe cu sampanie si s-a infruptat din capsuni la Sadova alaturi de Filip Kirkorov.

 

Fastuosul Festival al Capsunilor, spune presedintele, a fost finantat de fundatia sotiei sale, realizarile careia si le atribuie intr-un filmulet de bilant, postat astazi pe pagina sa de facebook.

 

Cat despre veniturile sale – daca la inceput de campanie Dodon spunea ca traieste banii parintilor...

 

In septembrie cortegiul prezidential a fost implicat intr-un accident rutier. Dodon s-a ales cu nasul julit, iar doi membri ai familiei sale au avut nevoie de ingrijiri medicale. Atunci socialistii insinuau ca ar fi fost un atentat.

 

Momentul de glorie al lui Dodon in aceasta toamna a fost cand s-a incheiat reparatia presedentiei, care a costat 10 milioane de euro, bani oferiti de turci. Cu aceasta ocazie la Chisinau a venit Recep Erdogan. Cei doi presedinti s-au tinut de mana, iar cand Igor Dodon si-a rostit discursul, Erdogan parea sa atipeasca.

 

Vizita a dat peste cap traficul in capitala.

 

Mai multe voci au spus ca reparatia presedintiei ar fi putut fi recompensa pentru expulzarea celor sapte profesori turci de la liceul Orizont.

 

Acum doua zile, Dodon si-a completat albumul de presedinte cu cateva fotografii de colectie. La ceremonia de celebrare a 100 de ani de la sfarsitul Primului Razboi mondial, la Paris, Dodon a pozat alaturi de Emmanuel Macron si Donald Trump, iar Galina Dodon a dat mana cu prima doamna a Statelor Unite. Presedintele moldovean s-a laudat pe facebook cu intalnirile, dar ceilalti lideri nu au spus nimic despre intalnirea lor cu Dodon. 


In doi ani de cand este presedinte, Igor Dodon a mai adaugat cateva kg, dar si niste fire albe. Promisiunile ca va lupta cu oligarhii si ca va intoarce miliardul furat facute in campania pentru prezidentiale par sa fi fost uitate.

 

In urma alegerilor de pe 13 noiembrie 2016, Igor Dodon a obtinut 52 la suta din voturi, in timp ce contracandidata sa, Maia Sandu a acumulat 47,89 procente din sufragii. 
AMBIANTA cum dodon se autovoteaza

Alte ştiri despre: