11:50, 10 Septembrie 2017
, PRO TV

Fara surprize la congresul PAS. Maia Sandu, unicul candidat la sefia partidului, realeasa in functia prin vot secret - VIDEO


Fara surprize la congresul PAS. Maia Sandu a fost realeasa in functia de presedinte al formatiunii prin vot secret, mai ales ca a si fost singurul candidat. Membrii partidului au decis ca vor participa la parlamentare in colaborare cu cei de la Platforma DA, insa deocamdata nu este clar in ce formula. Desi oficial Pas a promis sa nu faca alianta cu Partidul Democrat, totusi, unii membri au spus ca intre PSRM si PD, ar alege sa guverneze cu democratii.


 

"Pentru sustinerea motiunii 332, impotriva motiunii, 3 delegatii. Maia Sandu este aleas presedinte al PAS.”

 

Maia SANDU, LIDER PAS: ”Regimul Plahotniuc-Dodon e o bestie cu doua capete. Plahotniuc, un personaj frustrat care nu poate sa convinga nicio musca sa-l voteze, a acaparat toata puterea prin uzurpare, iar Dodon alearga intre cei doi stapani ai lui: Plahotniuc si Putin, nestiind pe care sa-l serveasca mai intai.”

 

Aleasa prin vot secret, Maia Sandu a castigat fara probleme cursa, mai ales ca a si fost singurul candidat care s-a inscris.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: ”Cred ca este firesc la un an de la crearea partidului sa nu avem inca suficienti lideri.”

 

Totusi, sustinatorii partidului isi vad liderul in functii si mai inalte.

 

”Functia de presedinte al Parlamentului, bineinteles, sa fie presedintele acestei tari.”

 

”Dna Sandu ar putea oricare functie in stat s-o duca, adica prim-ministru.”

 

”E o femeie ca oamenii.”

 

”Nu i se pot aduce acuzatii de genul ca ”ai avere acolo sau acolo” sa o santajeze cum ii santajeaza azi dl Plahotniuc pe majoritatea.”

 

Insa toate - dupa alegeri. PAS a anuntat astazi ca nu se va alia cu PD in ruptul capului.

 

Sergiu LITVINENCO, MEMBRU PAS: ”Congresul PAS ia decizia politică să nu participe la niciun fel de alianţe preelectorale, electorale şi postelectorale, formale sau informale cu acest partid.”

 

Rezolutia a fost votata unanim, asta desi inainte de eveniment unii au spus ca daca ar ajunge in parlament si nu ar putea forma singuri Guvernul, ar face coalitie cu...

 

”Mai degraba cu democratii, totusi e un partid mai pro-european dupa program.”

 

”Numai nu cu socialistii, putem si cu democratii, o sa vedem cine o sa castige.”

 

”Ele ambele sunt destul de netrebnice.”

 

”N-as face nici cu unul, ele sunt in cardasie aceste partide si fac show-uri.”

 

Maia SANDU, LIDER PAS: ”Cand s-a votat rezolutia, nu am vazut niciun membru sa voteze impotriva.”

 

In rezolutia adoptata, PAS cere procuraturii generale sa-l cerceteze penal pe Igor Dodon pentru tradare de patrie, parlamentului – sa anuleze votul mixt, iar autoritatilor – sa publice raportul Kroll 2. Membrii partidului au anuntat ca in campania pentru parlamentare vor colabora cu Platforma DA, insa nu e clar in ce format.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: ”Incepem discutiile si o sa vedem ce presupune acest parteneriat.”

 

Printre cei prezenti i-am vazut pe liberal-democratul Grigore Cobzac, membrul Platformei DA Chiril Motpan, dar si pe liberalul Lilian Carp. Despre toti, Maia Sandu spune ca sunt invitati.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: ”O sa discutam daca vor vrea sa adere la PAS, sunt simpatizanti. Dl Carp e membru al Parlamentului, prin care am promovat anumite initiative, a fost de ajutor.”

 

Invitatul special a fost unul dintre vicepresedintii Partidului Popular European.

 

 Dara MURPHY, VICEPRESEDINTE PPE: ”Plahotniuc şi Dodon s-au grăbit să schimbe codul electoral ca să se asigure că vor sta mai mult la putere.”

 

Potrivit celor din partid, organizarea congresului a costat in jur de 20 de mii de lei. Partidul Actiune si Solidaritate a fost constituit in mai 2016. Fost ministru al Educatiei in guvernele Filat si Leanca, Maia Sandu a fost propusa in 2015 de PLDM pentru functia de prim-ministru, insa candidatura acesteia nu a fost acceptata de PD si PL, iar premier a ajuns Valeriu Strelet.

 

Dupa asta Maia Sandu s-a indepartat de liberal-democrati si a anuntat ca isi face partid. A candidat la prezidentiale si a pierdut in fata lui Igor Dodon, cu 48 la suta din voturi.

Alte ştiri despre: