15:21, 21 Septembrie 2015
, PRO TV

Conditiile Bancii Mondiale pentru a relua finantarea: BEM, Banca Sociala si Unibank sa ramana fara licenta si sa fie semnat acordul cu FMI - VIDEO


Pentru ca Banca Mondiala sa reia finantarea, e nevoie ca BEM, Banca Sociala si Unibank sa ramana fara licenta, guvernul sa ia masuri urgente de securizare a sectorului bancar si sa fie semnat acordul cu FMI. Sunt conditiile enuntate astazi de catre directorul de tara al Bancii Mondiale.


 

Alex KREMER, DIRECTOR DE TARA BANCA MONDIALA: ”Noi vrem să vedem cele 3 bănci care sunt sub administrare specială - rămase fără licenţă şi Guvernul – angajat să ia alte măsuri ca să îmbunătăţească supravegherea sectorului bancar. Înţeleg că aceste măsuri sunt pe drum şi când va fi şi un acord cu FMI, noi vom putea elibera fonduri pentru buget cât mai repede posibil.”


Dupa ce guvernatorul BNM Dorin Dragutanu si-a dat astazi demisia, ministrul Economiei a mentionat ca a aflat din presa despre plecarea acestuia.


Stephane Cristophe BRIDE, MINISTRUL ECONOMIEI: ”Am auzit cateva minute in urma, trebuie sa discut cu colegii, comentarii nu am”

 
Cei doi oficiali au lansat astazi un proiect care va oferi asistenta intreprinderilor mici di mijlocii. Astfel, orice om de afaceri poate beneficia de 50 la suta din investitie, adica pana la 200 de mii de lei. Bugetul total al proiectului, care va fi implementat in perioada 2015-2019, este de 3 milioane de dolari.

 

*Poza simbol

Sursa Foto: indr.org

Alte ştiri despre: