21:13, 18 Octombrie 2018
, PRO TV

Ce spune Vladimir Voronin, despre vizita lui Recep Erdogan la noi in tara: "Totul a fost un show. Vor fi si alte vehicule, care sa apere guvernarea. Sa vada Presedentia? Putea sa-i transmita fotografii. Dodon - sultan turcesc"


Prezent la emisiunea InPROfunzime, Vladimir Voronin a spus ca vizita presedintelui Turciei, Recep Erdogan, in tara noastra, a fost un adevarat show. Liderul PCRM a declarat ca nu cunoaste despre niciun acord strategic dintre RM si Turcia, despre care s-a discutat in aceste doua zile.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PSRM: "Asa ceva nu s-a mai cerut si nu s-a mai petrecut la noi in tara. Eu am vazut la televiziune. Au fost masuri exceptionale de securitate. Deja sunt anuntate alegerile Parlamentare si trebuie sa fie asigurati cei care se ocupa de falsificari. Cred ca o sa urmeze nu numai aceste 2 automobile speciale, vor fi si alte dotatii ca sa apere guvernarea.

 

In 2014 colegii nostri au descoperit 28 de rezultate de falsificare a alegerilor. Pai la cine sa te duci? Judecatorii sunt a lor. CEC-ul este a lor, nu ai unde te duci. Vedeti ca si garduri au aparut in jurul Parlamentului si a Presedintiei. Mi s epare ca nu a inteles nimeni de ce a venit Erdogan. A fost o vizita show. Sa vada cum a fost inaugurata Presedintia. Putea sa-i transmita fotografii.

 

In gagauzia s-a intalnit cu cetatenii de origine gagauza si mai mult eu nu am inteles nimic. De cand si unde noi avem aceasta strategie pe dimensiunea Turciei? Noi am avut acord de colaborare cu Rusia, avea acord strategic, care se numeste acordul de asociere cu UE. Da ce fel de acord cu Turcia eu nu inteleg.

 

Dodon are nevoie, noi vedem in Dodon asa un fel de sultan turcesc care se pregateste de acest rol, vedeti cat de mult ii place, macar ca nu face nimic, in cei doi ani de zile, de cand a fost ales. Toti au nevoie de aceste show-uri si aceste sustineri.

 

O sa auziti deja multe lucruri noi. Si programe noi. Vin alegerile. Ei se cuprind, tin in brate copilasi micuti. Se face nu prin tinerea in brate alentia fata de om, dar prin sustinerea sociala a acestor copii. Este un show, mai mult nu pot spune nimic. "

 

Recep Erogan a venit ieri intr-o vizita oficiala in tara noastra. El a fost intalnit de Igor Dodon si sotia sa. Dupa care cei doi sefi de stat au inaugurat Presedintia proaspat reparata din banii turcilor, s-au fotografiat si s-au tinut de mana. Erdogan a primit de la Dodon Ordinul Republicii. 

Alte ştiri despre: