22:41, 7 Decembrie 2017
, PRO TV

Ce spune Peter Michalko despre sistemul mixt de vot: "Nu s-au respectat recomandarile Comisiei de la Venetia. Schimbarile sunt in mainile autoritatilor RM"


Peter Michalko spune ca recomandarile Comisiei de la Venetia nu au fost respectate, iar cei din UE si alti parteneri asteapta ca alegerile sa fie libere si cinstite, pentru ca asta este definitia standardelor democratice.Peter Michalko, SEFUL DELEGATIEI UNIUNII EUROPENE IN REPUBLICA MOLDOVA: "Ceea ce priveste alegerile din UE si alti parteneri asteapta ca alegerile sa fie libere si cinstite, pentru ca asta este definitia tuturor standartelor, care trebuiau sa fie aplicatre anterior, dar si in contextul recomandarilor Comsiei de la Venetia.

Ne-am asumat angajamentul sa cooperam cu Republica Moldova. Nu s-au respectat aceste recomandari in forma in care a fost adoptata schimbarea legislatiei electorale. In art 14 al memorandumului scrie clar, autoritatile din RM vor continua sa dezvolte standartele democratice. Schimbarile sunt in mainile autoritatilor RM. Aici este vorba de aplicare acestei legislatii, respectarea standartelor democratice. Tot sistemul politic sa nu inregistreze regrese si de a nu fi respectate drepturile omului, sa nu fie probelme in domeniul libertatii mass-media."

Alte ştiri despre: