12:30, 11 Iulie 2018
, PRO TV

Ce aleg moldovenii. Uniunea Europeana sau Uniunea Euroasiatica. Sondaj - FOTO


Daca duminica viitoare ar avea loc un referendum si moldovenii ar trebui sa aleaga intre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana sau cea Euroasiatica, 39% dintre respondenti voteaza pentru UE, 40% - pentru Uniunea Economica Eurasiatica. Sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, la comanda unui ONG de pe langa CSI.


 

Pentru aderarea la UE - 39%

Pentru aderarea la Uniunea Euroasiatica - 40%


 

39% dintre respondenţi votează pentru Uniunea Europeană, 40% – pentru Uniunea Economică Eurasiatică, 7% - nu ar participa la vot, iar 14% dintre cetăţeni n-au fost în stare să se exprime limpede pentru ce ar opta în cadrul unui eventualreferendum.

 

Dacă duminica următoare ar avea loc un referendum privind aderarea Republicii Moldova la NATO, doar 22% din respondenţi s-ar pronunţa pentru această opţiune, 61% – ar vota împotrivă, iar 7% dintre ei n-ar participa la vot.

 

 

Sondajul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova, la comanda Filialei din Chişinău a Institutului internaţional de monitorizare a dezvoltării democraţiei, parlamentarismului şi respectării drepturilor electorale ale cetăţenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare CSI.

 

Studiul a fost efectuat in perioada 26 iunie - 7 iulie 2018, pe un esantion national de 1195 de persoane din 81 de localitati. Sondajul are o marja de eroare de 3 la suta.

Alte ştiri despre: