11:40, 5 Martie 2018
, PRO TV

Calitatea a 30 de culturi de fructe si legume din Moldova vor fi recunoscute la nivel international - VIDEO


15 producatori de fructe si legume din Moldova au sansa sa obtina cea mai importanta certificare de calitate recunoscuta la nivel international cu suportul Kaufland prin prestigioasa certificare Global G.A.P. (Good Agricultural Practices). Producatorii selectati au participat la prima etapa a programului.


 

Astfel, cu suportul Kaufland, în total vor fi certificate 30 de culturi de fructe şi legume. Cartofi, roşii, morcovi, verdeţuri, dar şi fructe, precum mere, prune, struguri sunt culturile cu care s-au înscris cei 15 producători în program. Timp de 3 zile ei au primit instruire de la consultanţi specializaţi. 

 

Prima etapă coincide cu cea de pre-certificare. Activităţi de analize de sol şi apă, construirea unor planuri de acţiune personalizate sunt momentele importante care stau la baza fiecărei ferme. Produsele care vor obţine certificarea Global G.A.P. vor fi disponibile, treptat, pe rafturile magazinelor Kaufland din Republica Moldova. 

 

Programul de certificare Global G.A.P. reconfirmă angajamentul Kaufland de a sprijini producătorii din Republica Moldova. 
Lansat de Kaufland în Republica Moldova, în parteneriat cu IFC, programul acoperă toate costurile de instruire, analiză apă, sol, alte analize de laborator aferente, inclusiv şi consultanţă individuală.

 

Kaufland le oferă posibilitatea producătorilor de fructe si legume din Republica Moldova sa-si extindă capacităţile in domeniul agricol. De asemenea, obţinerea certificării Global GAP va dezvolta posibilităţile producătorilor, ceea ce va contribui cu siguranţă la dezvoltarea economică, dar şi socială a ţării.

 

*Acest articol este un produs comercial.

Alte ştiri despre: