20:12, 6 Februarie 2018
, PRO TV

Bugetul tarii pentru 2019 va fi aprobat in primavara si nu in toamna cum se face deobicei. Guvernul si Parlamentul s-au intrunit in sedinta comuna si si-au facut planurile pentru acest an - VIDEO


Bugetul tarii pentru 2019 va fi aprobat in primavara si nu in toamna cum se face deobicei. Si-au propus cei de la guvernare, care vor sa scape de o grija in campania electorala pentru parlamentarele din noiembrie. Astazi Guvernul si Parlamentul s-au intrunit in sedinta comuna si si-au facut planurile pentru acest an. Printre preocupari sunt si greselile din manualele scolare, care s-ar fi strecurat acolo pe vremea fostilor ministri ai educatiei.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Noi vedem multe cazuri in manualele elevilor. Ultima chestie cu mama plecata peste hotare. Asta e frumos.”

 

 Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: “Toate manualele au fost aprobate trebuie sa recunosc in perioada Maiei Sandu, dupa aceea doar reeeditate. “

 

 Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Probabil ar fi cazul la urmatoarele audieri sa o chemam si pe Maia Sandu sa ne citeasca si ea textul pe care l-am descoperit in clasa a doua. Baiatul de clasa a doua avea un text si eu am citit de 10 ori si nu am inteles nimic, banuiesc ca trebuie sa ai studii academice." 

 

 Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: “E vorba de greseli elemntare in mabnualele de geografie. Groapa Marianelor care e Groapa Filipinelor. Nistru care se revarsa unde nu trebuie.”

 

 Presedintele Parlamentului sustine si el ca problema se trage de pe vremea fostilor ministri ai educatiei, aratand cu degetul spre Maia Sandu, un aprig critic al PD.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Ceea ce a dus in ultimii ani la slabirea capacitatilor in ministerul educatiei.”

 

 In replica, Maia Sandu spune ca tocmai PD-ul  e vinovat de tot ce se intampla in tara si daca autoritatile vor sa gaseasca solutii reale, atunci sa iasa la o dezbatere publica cu ea.

 

Sesiunea de primavara a legislativului e declarata deschisa. Joi deputatii ar urma sa se intruneasca in sedinta. Printre altele, acestia au de gand sa voteze legea bugetului pentru anul 2019, lucru care de obicei se face la sfarsit de an.

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Suntem constienti ca este un an electoral si a doua jumatate a anului, mai multa lume va fi cuprinsa in valtoare electorala."

 

 Filip si Candu promit ca in urmatoarele luni vor fi indeplinite toate conditiile pentru ca Moldova sa primeasca urmatoarele transe din asistenta macrofinanciara. 

Alte ştiri despre: