08:41, 14 Iulie 2018
, PRO TV

Atentat cu 128 de morti, in Pakistan, la un miting electoral. Cine l-ar fi comis - FOTO


Un atentat sinucigas s-a soldat cu moartea a cel putin 128 de persoane si a ranit alte 150 intr-un atac la un miting electoral in sud-vestul Pakistanului, scrie BBC.
Atentatul a avut loc în oraşul Mastung şi este cel mai grav incident de acest tip din Pakistan din ultimul an. Există temeri că numărul morţilor va creşte, potrivit News.ro.

 

Printre cei ucişi se află şi candidatul pentru parlamentul provincial, Siraj Raisani. El era candidat din partea partidului Balochistan Awami.

 

Autorităţile au anunţat că unul dintre candidaţii la alegeri se află printre morţi. Atentatul ar fi fost comis de ISIS, potrivit primelor informaţii-

 

Mai devreme, un atac cu o bombă a ucis patru persoane din echipa de campanie a unui alt candidat din oraşul nordic Bannu. Există temeri că violenţele se vor prelungi înaintea alegerilor de pe 25 iulie.

 

 

Marţi, un alt miting electoral a fost ţinta unui atac cu bombă, soldat cu 22 de morţi, în oraşul Peshawar. Talibanii din Pakistan au revendicat atacul.

 

Separat, fostul prim-ministru, Nawaz Sharif, a fost arestat la întoarcerea din Marea Britanie. Sharif şi fiica sa, Maryam, au fost reţinuţi după ce au aterizat la Lahore, urmând să fie transportaţi în capitala Islamabad, pentru a fi apoi plasaţi într-o închisoare.

 

Sharif a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de corupţie. El îi acuză pe cei aflaţi la putere în Pakistan că au conspirat împotriva sa.

Alte ştiri despre: