08:15, 7 Septembrie 2017
, PRO TV

Armata chineza a simulat in premiera apararea impotriva unui "atac surpriza" pe mare - Mediafax.ro


Fortele aeriene chineze au efectuat, joi, exercitii in premiera privind apararea impotriva unui "atac surpriza" pe mare, in apropierea Peninsulei Coreene, relateaza site-ul agentiei Reuters, scrie mediafax.ro


 

Un batalion de apărare antiaeriană a efectuat exerciţii în cursul dimineţii, în apropierea Mării Bohai, golful Mării Galbene care separă China de Peninsula Coreeană, a anunţat site-ul oficial al armatei chineze.

 

Trupele au călătorit din centrul Chinei la locul de desfăşurare, înainte de a începe exerciţiile pentru a preveni un "atac surpriză" care a simulat o bătălie reală.

 

"Capacităţile de reacţie rapidă a trupelor şi nivelurile actuale de luptă au fost efectiv testate", a anunţat armata chineză.

 

Este pentru prima dată când un armament specific, care nu a fost identificat, a fost folosit pentru a doborî ţinte aflate la joasă altitudine peste mare.

 

Exerciţiul chinez vine la câteva zile după ce Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear, o bombă cu hidrogen, şi există o preocupare din ce în ce mai mare pe plan internaţional că regimul de la Phenian planifică alte teste nucleare şi balistice, inclusiv cu o rachetă cu rază lungă de acţiune.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE MEDIAFAX.RO

Alte ştiri despre: