12:34, 17 Mai 2017
, PRO TV

Andrian Candu, despre amanarea acordarii asistentei financiare pentru RM: "Sandu si Nastase si-ar fi dorit ca Parlamentul European sa adopte si o rezolutie impotriva RM"


Dupa ce ieri Parlamentul European a amanat acordarea finantarii Republici Moldova dupa ce cateva grupuri politice din legislativul de la Bruxelles s-au aratat ingrijorate de situatia de la Chisinau, astazi presedintele Parlamentului Andrian Candu vine cu o reactie.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMEENT: "Ce tine de ajutorul financiar. Actuala Guvernare nu colaboreaza cu institutiile internationale pentru a obtine ajutor pe care nu-l meritam. Nu mai stam cu mana intinsa. Noi avem conditii, daca le indeplinim, avem rezultate, incepem discutii cu partenerii externi.

Este bine sa primesti aprecieri politice pentru rezultatele pe care le inregistram.

 

FMI si BM a publicat, ba chiar a anuntat ca tara noastra, Republica Moldova este dat ca un exemplu bun ca intr-o scurta perioada de timp si-a revenit din punct de vedere financiar.

Ce tine de UE, cooperarea vine conditionat. Fiecare rata, din cele 3 prevazute, fiecare se va realiza doar daca guvernarea va avea rezultate bune pe conditiile indicate. Noi cunoastem care sunt conditiile. Noi le respectam si le indeplinim.

 

 Este un trialog intre instititiile europene.  Sorin Moise  este membru al Comisiei pentru cooperare internationala. Ulterior, in urma acestui trialog, se va veni cu decizia finala, care va fi pusa la vot, lucru care se va intampla in iulie.

 

Saptamana viitoare va veni o delagatie europeana care este condusa de Andi Cristea.

 

In Parlamentul European la fel ca si in Parlamentul de la noi, exista partide care colaboreaza cu partidele de la noi. Partidul Maiei Sandu, PPDA, care incearca sa convinga Partidul Popular European, care la randul sau incearca sa convinga UE. Atunci cand unii lideri care isi freaca palmele, laudandu-se ca au reusit ceva, au reusit ceva impotriva cetatenilor RM.

 

RM isi doreste o relatie buna cu partenerii UE. Ei sunt partenerii nostri de baza.

 

Eu inteleg ca Maia Sandu si Andrei Nastase si-ar fi dorit ca Parlamentul European sa adopte si o rezolutie impotriva Republicii Moldova, impotriva ideei schimbarii sistemului electoral, dar si sa lase RM fara ajutor financiar."

Alte ştiri despre: