22:44, 28 Iunie 2018
, PRO TV

Andrei Nastase: "Plahotniuc a decis care vor fi judecatorii, i-a scris hotararea lui Berdilo, dictata de Poalelungi. Avocatul meu i-a prins cum scriau aceasta hotarare. Le-am prezentat probe"


Andrei Nastase spune ca liderul PD, Vlad Plahotniuc, ar fi comandat invalidarea alegerilor locale de la Chisinau, iar completul de judecatori sunt niste criminali. Declaratiile au fost facute in aceasta seara, in cadrul emisiunii InPROfunzime. Democratii nu au comentat acuzatiile.


 

Andrei NASTASE:Nu exista niciun fel de probleme de ordinul actelor normative. Acest criminal Plahotniuc, el a dat comanda, el a decis care vor fi judecatorii, i-a scris hotararea lui Berdilo, dictata de Poalelungi.

 

Avocatul meu i-a prins cum scriau aceasta hotarare. Completul de judecatori, niste penali, inclusiv Muruianu, care a venit la instanta de judecata cu o incheiere scrisa. Ajungem la CSJ il recuzam pe cel pe care eu l-am reclamat pentru furt din banul public.

 

Ori unul reclamat de mine penal, nu ma mai poate judeca. Noi toate astea le-am stiut. Noi stiam care va fi completul de judecatori si l-am anuntat inainte. Druta, Gafton si Burduh de la CSJ. Completele de judecatori erau decise cu mult inainte ca noi sa ajungem in instanta de judecata."

 

Lorena BOGZA: “Ce reclamati la CEDO?”

 

 Andrei NASTASE: "Daca au constatat ca am incalcat ceva, trebuia sa fiu amendat. De ce nu am fost sanctionat? Pentru ca aceasta sanctiune era sa fie contestata de mine si era sa ajung la CEDO. Eu totusi am fost sanctionat intr-un fel, pentru ce? Pentru libertatea mea de exprimare. Ma voi adresa la CEDO si vom analiza totul. Nu este simplu, dar vom face tot posibilul."

 

Maia SANDU: "Toate abuzurile au fost facute in afara legii, trebuie reparate tot in afara legii."

 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: “Reactia lui Berdilo vine dupa ultima instanta si concomitent cu reactia lui Poalelungi. Acest judecator, care a scris hotararea impreuna cu Berdilo, este fostul asistent a lui Poalelungi si cu el comunica. I-am adus probe lui Poalelungi, cum el comunica cu Damir pe un dosar legat de un partid politic. Ei, dupa aceasta trebuia sa urmeze un proces penal, insa nu a mai urmat.”

Alte ştiri despre: