09:39, 4 Decembrie 2018
, PRO TV

Americanii i-au adus un ultim tribut lui George Bush Sr. „Modestie si bunatate” - FOTO


Americanii isi iau ramas bun de la fostul presedinte George H. W Bush. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost adus luni la Washington si depus la Capitoliu, unde americanii ii vor putea aduce un ultim omagiu.
Miercuri va avea loc o ceremonie funerară în prezenţa preşedintelui Donald Trump. Înmormântarea va avea loc joi, în Texas, statul care l-a adoptat în tinereţe şi unde şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii.


Un cer roşiatic acoperea capitala federală americană când, în faţa Capitoliului a oprit maşina funerară cu trupul neînsufleţit al lui George H.W Bush.

21 de salve de tun au străpuns liniştea, după care sicriul a fost urcat pe scările impozantei clădiri şi depus în rotonda Capitoliului. Fiii lui abia şi-au putut stăpâni lacrimile când membrii Congresului şi vicepreşedintele american au lăudat bravura, demnitatea, modestia şi generozitatea tatălui lor.

 

Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite: „Preşedintele Bush a fost un lider extraordinar, dar a fost şi un om bun, devotat soţiei, familiei şi prietenilor.”


Mitch McConnell, senator democrat„Ne-a ajutat şi ne-a motivat să „zburăm” cât mai sus. Şi a făcut asta cu modestie şi bunătate.”

 

Paul Ryan, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor: „Ne-a arătat că felul în care ne ducem viaţa e la fel de important ce ceea ce realizăm în viaţă. Viaţa lui e un imn închinat demnităţii.

 

Sicriul învelit în steagul Statelor Unite a fost adus la Washington DC de avionul prezidenţial, care, pentru această ocazie şi-a schimbat numele din Air Force One, în „Special Air Mission 41″ - după numărul pe care-l poartă George Bush Senior în istoria preşedinţilor americani. În călătorie i-a fost alături familia, dar şi Sully, labradorul care i-a mai înseninat lunile de după moartea soţiei.

 

Miercuri, în zi de doliu naţional, va fi oficiată o ceremonie funerară la catedrala din Washington. Preşedintele Trump, care a avut o relaţie tensionată cu familie Bush, va fi prezent, dar nu va susţine un discurs.

 

Apoi, trupul neînsufleţit al lui George H.W. Bush va fi readus în Texasul mult iubit pentru a fi înhumat la Biblioteca prezidenţială care îi poartă numele. Îşi va dormi somnul de veci alături de soţia care i-a fost alături timp de 73 de ani şi de fetiţa pe care a pierdut-o la doar trei ani din cauza unei leucemii.

 

Alte ştiri despre: