16:23, 19 Octombrie 2018
, PRO TV

Alex Grigorievs, dupa ce Voronin a declarat ca el ar sta in spatele protestelor de la 7 aprilie 2009, in urma carora a fost devastata Presedintia - VIDEO


Vladimir Voronin spunea aseara in cadrul emisiunii InPROfunzime ca in spatele protestelor din 7 aprilie 2009, in urma carora a fost devastata cladirea Presedintiei ar fi stat un diplomat strain si anume Alex Grigorievs. De cealalalta parte diplomatul neaga toate acuzatiile.


 

Contactat de Pro TV, Alex Grigoriev ne-a spus ca s-a ajuns la aceasta presupunere pentru ca regimul de pe vremea lui Voronin, care era pro-Rusia ar fi avut mereu ceva impotriva organizatiilor americane, ori el lucra la una dintre ele.

 

Alex GRIGORIEVS, DIPLOMAT STRAIN: Asta e motivul pentru care ei au lansat astfel de dezinformari.”

 

In timpul protestelor de la 7 aprilie 2009, cladirea Presedintiei Republicii Moldova a fost devastata de protestatari. Lucrarile de reparatie au inceput in 2009 si urmau sa fie incheiate in 2012, dar acestea au fost stopate in 2010 din lipsa de fonduri.

 

Acum trei zile, pe 17 octombrie,  presedintele Turciei, Recep Erdogan impreuna cu seful statului, Igor Dodon au inaugurat Presedintia proaspat reparata din banii turcilor.

 

Reparatia Presedentiei a inceput in luna februarie 2018, iar pentru asta Guvernul turc a oferit in jur de 10 milioane de euro. Primele  trei etaje ale cladirii au fost distruse in timpul protestelor din 7 aprilie 2009. 

Alte ştiri despre: