08:22, 28 Decembrie 2017
, PRO TV

Adversarul lui Putin ii indeamna pe rusi sa boicoteze alegerile prezidentiale - VIDEO


Liderul opozitiei ruse, Alexei Navalny, a anuntat miercuri o serie de mitinguri organizate in luna ianurie in Rusia prin care indeamna cetatenii sa boicoteze alegerile prezidentiale.


 

Planul lui Alexei Navalny de a-i convinge pe ruşi să boicoteze alegerile prezidenţiale din 2018 va atrage un răspuns dur din partea Kremlinului şi a poliţiei, relatează Reuters.


Furios după ce Comisia Electorală Centrală a respins luni candidatura sa alegeri, invocând o condamnare penală, Alexei Navalny a anunţat că pe 28 ianuarie va organiza un protest naţional prin care va face apel la boicotarea scrutinului.


Miercuri, Vladimir Putin, şi-a depus în faţa camerelor TV dosarul de candidatură la Comisia Electorală Centrală. Putin a prezentat comisiei dosarul cu cele 300.000 de semnături necesare, plus alte documente, printre care şi cele de justificare a veniturilor încasate.


În vârstă de 65 de ani, Putin se prezintă drept candidat independent la scrutinul în care este marele favorit şi pe care dacă îl va câştiga va fi preşedinte al Rusiei până în anul 2024.

 

Totuşi, a mărturisit că speră să fie sprijinit de partidele care îi împărtăşesc programul politic, apel primit favorabil de formaţiunea Rusia Unită, din care Putin a făcut parte şi este cel mai puternic partid al Rusiei, plus partidul social-democrat Rusia Justă şi Verzii.

Alte ştiri despre: