18:36, 25 Septembrie 2018
, PRO TV

Acuzata ca nu ar sti diferenta dintre paracetamol si aspirina, Silvia Radu i-a recomandat presedintelui sa apeleze la ea atunci cand il va durea capul - VIDEO


Acuzata ca nu ar sti diferenta dintre paracetamol si aspirina, Silvia Radu i-a recomandat presedintelui sa apeleze la ea atunci cand il va durea capul. Astazi, fosta primarita a capitalei a depus juramantul de investire in functia de ministru al Sanatatii. Aceeasi formalitate a urmat-o si noul sef de la Agricultura. Nicolae Ciubuc l-a acuzat pe Igor Dodon de subiectivism atunci cand a respins repetat candidaturile lor.


 

Silvia Radu, cea care anterior sustinea ca nu o intereseaza functiile politice, spune astazi ca a acceptat sa fie ministru la propunerea unui partid pentru ca i-ar pasa de sanatatea moldovenilor. Cum nu are nici studii, nici experienta in sistemul medical, Igor Dodon i-a reprosat ca nu ar sti nici macar sa faca diferenta dintre paracetamol si aspirina, motiv pentru care i-a si respins candidatura.

 

Silvia RADU, MINISTRU AL SANATATII: “Atunci cand o sa-l doara capul pe domnul Dodon sau va avea temperatura, eu ii voi explica daca sa foloseasca aspirina sau paracetamol. - Ce sa foloseasca in cele din urma? - Aspirina este analgetic pentru dureri de cap si paracetamolul – temperatura.”

 

Radu explica ca Pavel Filip a fost cel care a venit cu propunerea, pentru ca ulterior sa aiba o intrevedere si cu liderul democrat – Vlad Plahotniuc.
 

 

Silvia RADU, MINISTRU AL SANATATII:“Si anterior v-am zis ca nu imi doream sa intru in guvern, dar dumnealui m-a rugat si m-a convins. M-a convins mai mult faptul ca dumnealui imi ofera libertatea vizionala.”

 

Noua sefa de la sanatate zice ca nu va face minuni in cateva luni, iar refuzul presedintelui il califica drept o incercare de a-si arata muschii si nimic mai mult. Pe de alta parte si noul ministru de la Agricultura il acuza pe Igor Dodon de subiectivism. Seful statului sustinea ca Nicolae Ciubuc nu ar raspunde criteriilor de integritate, fiind vizat anterior in anchetele CNI.
 

 

Nicolae CIUBUC, MINISTRU AL AGRICULTURII: “Nu neg acest lucru, a fost anterior in 2014, asa cum a mentionat, dar ca rezultat acelei investigatii au fost emise si dispozitii care au constat lipsa elementelor de constatare a problemelor de integritate.”

 

Ciubuc, jurist de profesie, zice ca se va descurca in agricultura, iar primul lucru pe care si-l propune sa il faca este de a pune in practica programul “Apa buna pentru Moldova”. Cei doi au depus juramintele la Resedinta de Stat. Andrian Candu a semnat decretele de numire in functie dupa remanierile anuntate acum doua saptamani de Vlad Plahotniuc.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Poate nu e nevoie sa cheltuim bani pentru presedintie? Regret ca Igor Dodon nu a inteles ca nu are cuvant de spus cand e vorba de desemnarea unui ministru, deoarece nu si-a asumat aceasta guvernare si nu duce nicio responsabilitate pentru acest guvern, esecurile si succesele acestuia.”

 

Iar prim-ministrul Pavel Filip le-a urat bun venit noilor membri de cabinet.

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Practic nu aveti timp la dispozitie pentru a va bucura de functii. Intrati in realizarea obligatiunilor de serviciu din mers.”

 

La scurt timp dupa ceremonie, seful statului a reactionat pe facebook.
 

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Aceste jocuri de-a democratia cu suspendare sau transmitere a imputernicirilor se vor termina in curand, iar cei care participa la astfel de show-uri si faradelegi vor fi inlaturati pe termene mult mai indelungate.”


De cand guvernul Filip se afla la guvernare, aceasta este a treia schimbare in cabinetul de ministri. Prima s-a produs in vara lui 2017, cand a avut loc reforma executivului. Cele 16 ministere au fost reduse la 9. Ulterior, la sfarsitul anului trecut, sapte din cei 13 membri ai guvernului au fost inlocuiti.

Alte ştiri despre: