19:53, 14 Mai 2018
, PRO TV

A inceput tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din Balti. Sunt peste 105 mii de exemplare si contin numele a noua candidati, care ravnesc la fotoliul de primar - VIDEO


A inceput tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din Balti. Sunt peste 105 mii de exemplare si contin numele a noua candidati, care ravnesc la fotoliul de primar. Procesul a fost supravegheat de catre reprezentantii de la CEC, dar si angajati ai SIS. Buletinele de vot pentru scrutinul din capitala vor fi tiparite mai tarziu cand se va decide soarta Reghine Apostolova.Dupa ce a fost confectionata matrita pentru buletinele de vot, la tipografia centrala a inceput tiparirea acestora. In total 105 mii de exemplare. Asa arata modelul de buletin de vot pentru alegerile locale din Balti, doar ca acesta difera de cel pe care il vor primi cetatenii in ziua scrutinului. Acestea vor avea mai multe semne de protectia, iar cei de la tipografie nu ne-au permis sa filmam procesul de tiparire.

 

Nicolae CIRESCU, SEF SECTIE TIPAR: „Sunt semne de protectie, ca de obicei. Pe coala sunt cate 15 exemplare. „

 

 Buletinele de vot pentru scrutinul din Chisinau vor fi tiparite abia peste cateva zile, sustin responsabilii de la CEC, dupa ce se va decide daca candidata partidului Sor va ramane in cursa electorala.

 

Pentru alegerile din capitala vor fi tiparite 634.547 de exemplare, pentru care se vor cheltui peste 178 de mii de lei. In total, pentru alegerile din 20 mai, din cele 7 localitati, vor fi tiparite peste 752 de mii de buletine de vot. 475 de mii vor fi in limba romana, iar restul - in rusa. 

Alte ştiri despre: