20:12, 4 Aprilie 2018
, PRO TV

A inceput inscrierea in cursa electorala pentru alegerile din Chisinau. Concurentii desemnati au depus actele la Consiliul de Circumscriptie - VIDEO


A inceput inscrierea in cursa electorala pentru alegerile din Chisinau. Concurentii desemnati au depus astazi actele la Consiliul de Circumscriptie. Primul s-a prezentat liberalul Valeriu Munteanu. Insa asta nu l-a ajutat sa ajunga primul si in buletinul de vot, unde va fi al cincilea. Primul este Vasile Costiuc de la Democratia Acasa, fiind urma de Andrei Nastase de la PPDA.Liberalul  Valeriu Munteanu, care a ajuns astazi primul la Consiliul de Circumscriptie Chisinau, spune ca isi va face campanie in  fiecare casa din municipiu.

 

Valeriu MUNTEANU, CANDIDAT DESEMNAT PL: “Noi am stiut dintotdeauna sa facem campanie electorala cu bugete foarte reduse, de zeci de ori mai putin decat alti concurenti politici, dar cu rezultate mai bune.”

 

 Agitatie electorala, dar de pe bicicleta, va face candidatul partidului “Democratia Acasa”, Vasile Costiuc. Costiuc spune ca s-a asteptat sa-l vada si pe Dorin Chirtoaca sa vina la Consiliul de Circumscriptie.

 

Vasile COSTIUC, CANDIDAT DESEMNAT PARTIDUL “DEMOCRATIA ACASA”: “Era bine sa vina astazi sa il prezinte pe viitorul primar fostul primar si atunci am fi inteles ca are si suportul. Dar probabil ii este rusine pentru ceea ce a facut in ultimii zece ani, dar Munteanu e un om bun."

 

“Este clar ca intr-un an de zile nu poti face multe in Chisinau, decat sa dai la o parte mosnegaritul pe care l-am mostenit de la Urecheanu.”

 

 La miezul zilei, a depus dosarul si Andrei Nastase, candidatul Platformei “Demnitate si Adevar” care are si sustinerea Partidului Maiei Sandu la localele din Chisinau. Pentru ca la ora 15 sa isi faca prezenta Alexandr Rosco, candidatul desemnat de Partidul “Casa-Noastra Moldova”. Acesta spune ca vrea sa ofere alternativa orasenilor.

 

Alexandr ROSCO, CANDIDAT DESEMNAT “CASA-NOASTRA MOLDOVA”: “Programul nostru este unul pozitiv, optimist si neobisnuit. Noi fiind un partid de stanga si avand in capul mesei societatea si poporul."

 

”Cel putin voi lupta cu coruptia, fiindcva coruptia este cel mai oribil rau.”

 

 Reghina Apostolova, de la Partidul Sor, spune ca a facut ordine la Orhei si vine sa faca regula si in capitala, desi mai prost sta la capitolul limba romana. Intrebata despre panourile electorale din Chisinau ale formatiunii din care face parte, viceprimarul de Orhei a oferit un raspuns vag.

 

Reghina APOSTOLOVA, CANDIDAT DESEMNAT PARTIDUL SOR: “- Este ilegal sa incepeti campania electorala."

 

“Exista foarte multe panouri in Chisinau, semnate de nume diferite. Publicitate este peste tot in orasul nostru.”

 

La sfarsitul zilei in urma tragerii la sorti s-a decis ordinea candidatilor in buletinul de vot. 

 

ORDINEA IN BULETINUL DE VOT, LOCALE 2018

 1.Vasile COSTIUC

2. Andrei NASTASE

3. Alexandr ROSCO

4. Reghina APOSTOLOVA

5. Valeriu MUNTEANU

 

Astfel Vasile Costiuc va fi primul, fiind urmat de Andrei Nastase, Alexandr Rosco, Reghina Apostolova si Valeriu Munteanu. 
Candidatii independenti care s-au prezentat astazi la Consiliul de Circumscriptie Sergiu Tofilat si Maia Laguta au ridicat listele de subscriptie. Acestia trebuie sa stranga cel putin 10 mii de semnaturi pentru a se putea inscrie in cursa electorala. 

 

Sergiu TOFILAT, CANDIDAT INDEPENDENT: “Intr-un an Chisinaul n-o sa arata cu mult mai bine, dar cel putin punem bazele unei dezvoltari normale. Trebuie sa restabilim increderea oamenilor in institutia primariei.”

 

 Maia Laguta, cea care si-a incercat norocul si la localele din 2011, s-a aratat indignata ca va trebui sa stranga atatea semnaturi si nu este sigura ca va reusi.

 

Maia LAGUTA, CANDIDAT INDEPENDENT: “Ce veti reusi sa faceti intr-un an? - Da eu si in jumatate de an mult mai mult decat doamana isi face PR acum, pentru ca eu stiu in toate domeniile cat rau face primaria.”

 

 Socialistul Ion Ceban spune ca va prezenta documentele mai tarziu. A publicat insa un video de aproape 10 minute, care pare degraba un spot electoral, in care isi prezinta biografia si ataca fosta conducere care ar fi distrus orasul. Candidatii isi pot face campanie electorala abia dupa ce vor fi inregitrati in cursa.

 

Vitalie MIRON, SECRETAR CONSILIUL DE CIRCUMSCRIPTIE, CHISINAU: “Termenul ar fi de 7 zile din momentul inregistrarii actelor necesare.”

 

 Astazi si Partidul Unitatii Nationale al lui Anatol Salru, si-a intaintat propiul candidat. Este vorba de deputatul roman Constantin Codreanu, care a fost prezentat de catre fostul presedinte Traian Basescu, care este presedinte de onoare al PUN.

 

Constantina CODREANU, CANDIDAT DESEMNAT PUN: “Bineinteles ca cu un buget de 3,7 milioane nu poti face mare lucru in Chisinau si aici intervin  sa atragem fonduri europene si aplicarea lor pentru proiecte concrete.”

 

 Termenul limita de prezentare al dosarelor este  19 aprilie. Primarul interimar, Silvia Radu nu a anuntat daca va candida. Alegerile in Chisinau vor avea loc pe 20 mai, dupa ce Dorin Chirtoaca si-a dat demisia. 

Alte ştiri despre: