17:24, 21 Martie 2018
, PRO TV

A doua zi de audieri pentru fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy - VIDEO


A doua zi de audieri pentru fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy. Dupa ce a stat ieri toata ziua la Centrul Anticoruptie de la Paris, astazi acesta a revenit acolo. Sarcozy este retinut intr-un dosar legat de finantarea ilegala a campaniei sale electorale pentru prezidentialele din 2007 si risca sa fie retinut.Dupa o scurta noapte petrecuta acasa, fostul presedinte francez a revenit la centrul anticoruptie de la Paris. Nu se stie ce se va intampla mai departe, cert este ca autoritatile au voie sa-l tina in custodia lor pana maine dimineata, timp in care el ar putea primi un mandat de arestare sau ar putea fi eliberat.

 

Lui Sarkozy i se incrimineaza ca in noiembrie 2016, pe cand cocheta cu revenirea in politica, un om de afaceri franco-libanez a dezvaluit ca in 2007 i-a adus lui Sarkozy 5 valize cu bani de la liderul libian Muammar Gaddafi. Pana in prezent, fostul presedinte a respins toate acuzatiile de finantare ilicita a campaniei sale electorale. Si membrii partidului din care face parte Sarkozy s-au aratat nemultumiti ce tot ce se intampla.

 

Annie GENEVARD, DEPUTAT EUROPEAN “LES REPUBLICAINS”: “11 ani este o perioada foarte lunga si nu inteleg cum nu s-a putut afla adevarul in acest timp.”

 

 Nicolas Sarkozy a fost retinut pentru audieri ieri dimineata, iar pe langa acesta, marturii a depus si fost ministru de interne care se afla in functie in perioada in care Sarkozy a fost sef de stat. Pe langa faptul ca a respins acuzatiile, fostul presedinte le-a calificat ca fiind manipulatoare.

Alte ştiri despre: