11:06, 2 Decembrie 2015
, PRO TV

Vitalie Cojocari: PCM - Partidul Coruptilor din Moldova


Fiica domnului Diacov a facut praf o masina de vreo 50 de mii de euro. Copiii domnului Filat, care se plange de conditiile din închisoare, invata prin Elvetia sau mai stiu eu unde… La fel si copiii domnului Plahotniuc. Prietenii si rudele domnului Plahotniuc sunt acum in multe functii cheie. Sotiile ori prietenele domnului Filat aveau sau mai au Porsche. Copiii domnului Lucinschi sunt bine, foarte bine. Unul cu afaceri in televiziuni, altul are afaceri prin Bucuresti si a fost retinut de DNA. Fiica domnului Snegur este ministru de externe si are o viata asigurata, in puf. Baiatul doamnei Buliga, cea care ne-ar fi indemnat sa spalam pelincute, munceste(el zice ca muncea, ca si-a dat demisia) pe un salariu despre care banuim ca ar fi urias la Moldatsa, companie de stat care administreaza spatiul aerian al tarii. Fiica domnului Mihai Balan, director de la SIS, este angajata si ea la Moldatsa. Sunt doar cateva crampeie din uriasul paienjenis de relatii, interese, afaceri, firme, bani care ii uneste pe toti cei care stau la putere. Este doar varful icebergului. Ce nu stim este mult, mult mai grav.
La polul opus avem oameni care o duc de azi pe maine. Cu o pensie de 129 de lei. Tineri care accepta sa fie umiliti la ei în tara pe un salariu de 1800 de lei. Politicienii care ajung la putere îsi rezolva în primul rand problemele de familie. Îsi aranjeza rudele. Iar odata aranjate, refuza sa mai plece. Acesti oameni au uitat ce înseamna bunul simt. Acesti oameni fura cu camioanele. si fura, si fura, si fura.

 

Am ajuns la concluzia ca noi suntem saraci pentru ca ei sunt bogati. Ei sunt bogati nu pentru ca au inventat o afacere de succes. Ei s-au conectat la teava cu bani a statului si sug din ea, sug… Ei se trateaza în spitale din vest, ei învata în scoli din Uniunea Europeana. Numai voi, prostimea, înghetati în spitale, sunteti trimisi acasa de medici, care nu au nici chef, nici medicamente sa va trateze.

 

Ei si noi. Ei sunt bogati si ne învata sa traim. Noi suntem saraci si prosti ca îi credem. Ei sunt la putere si ne spun ca altii mai buni nu vom gasi. Noi îi lasam, iar la urmatoarele alegeri ne întrecem în ipocrizii de tipul, hai la vot, hai sa votam, viitorul tau este în stampila ta. Noi ne-am împartit asa cum le place lor, în pro-vest si pro-est. Noi ne certam ca prostii, ei se bucura.

 

Ei sunt prieteni prin saune si dusmani de fatada. Putin le pasa unde merge Moldova, în UE sau în Rusia, important este sa fie la putere. Ei nu sunt PLDM, PD, PL, PSRM, PCRM sau Partidul lui Renato. Nu! Ei sunt Partidul Coruptilor din Moldova. Cel mai mare partid care ne conduce înca din 1991. Cand o sa înteleaga asta, moldovenii vor fi salvati. Pana atunci, si-o fac cu mana lor…

Alte ştiri despre: