08:36, 21 Octombrie 2011
, Vitalie Cojocari

Vitalie Cojocari: Moldoveni, neam de muti


Cand prind un subiect fierbinte, jurnalistii din Romania il rod pana la os. Ba mai mult. Rod din osul respectiv pana dau de maduva. Spre deosebire de fratii lor de condei, jurnalistii moldoveni renunta la subiectele ofertante cu o lejeritate uimitoare. Personal, sunt adeptul dezbaterii unui caz pana la epuizarea totala, chiar daca pe alocuri devine suparatoare insistenta. Cautam curios sa vad ce s-a mai intamplat cu fata care a fost bagata cu forta in mertanul alb zilele trecute in centrul Chisinaului. Cautare fara succes, pentru ca in afara de Ziarul de Garda, nimeni nu s-a mai interesat de caz. Dezolare totala. As fi vrut sa-l vad pe politist, as fi vrut sa o vad pe fata rapita, dar cel mai tare as fi vrut sa-i vad mutra functionarului din Durlesti.


viorica-retinuta[1]
(sursa: ziarul de garda)

-

Mi-am satisfacut curiozitatea mea doar în cazul femeii rapite. Insist asupra cuvântului “rapita”, pentru ca explicatiile politiei moldovenesti mi se par o bataie de joc. Fac misto de noi, de inteligenta noastra, iar noi… nimic. Dupa cum ziceam, doar Ziarul de Garda a publicat un articol despre tristul eveniment. O vedeti pe femeia rapita în poza de mai sus. Se numeste Viorica si povesteste ca a facut cunostinta cu soferul smecher al mertanului pe odnoklassniki. Cum altfel? Recunoaste ca s-a întâlnit cu acesta la Stefan cel Mare. Unde în alta parte? Pe urma intervine telenovela celor 700 de euro. Ca i-a luat, ca nu, putin conteaza. Ne deranjeaza rau de tot modul de operare a politiei din Moldova, care actioneaza la indicatiile unei persoane terte, participând la o sechestrare ca în filme cu spioni. Oricum, nici ZdG nu vine cu multe detalii, iare cele prezentante sunt insignifiante.

 

-

Vreau sa stiu mai multe, vreau sa aflu mai multe despre momentul rapirii. Cum s-a prezentat politistul, ce a facut, cum i-a vorbit? I-a pus catusele? Ce a facut soferul mertanului? Caci daca nu se sapa, se va asterne din nou un praf gros. La fel cum se întâmpla cu Baghirov, la fel cum e cu atentatul din centrul Chisinaului, crimele din paduri… Politia moldoveneasca, cea mai umana politie din lume, va musamaliza totul. Dar de ce vorbesc eu doar de presa. Oare ce fac zecile de organizatii pentru protectia drepturilor omului? ONG-urile care toaca bani europeni, de ce tac? Tac jurnalistii, tac ong-istii, iar lumea tace mai abitir. Am vazut reactia barbatilor care au urmarit cu mult interes momentul sechestrarii. Dupa ce i-am socat pe multi când am zis ca moldovenii sunt lasi, acum le mai atribui un epitet putin magulitor: moldovenii sunt muti.

 

SURSA: Blogul lui Vitalie Cojocari

Alte ştiri despre: Vitalie Cojocari, moldoveni, muti,