14:00, 16 Aprilie 2016
, PRO TV

Petru Bogatu: Cate o orchesta de muzica simfonica pentru fiecare familie rusa!


Putin, care pana mai ieri mintea de inghetau apele, se pare ca s-a dezvatat sa spuna minciuni. Comentand implicarea sa si a prietenilor lui in scandalul Panama Papers, presedintele rus sustine cum ca amicul sau din copilarie si nasul de botez al fiicei sale, violoncelistul Serghei Roldughin, ar fi achizitionat de cele 2 miliarde de dolari pe care le-a ascuns in offchore-ruri instrumente muzicale pentru mai multe institutii ale statului.Cu acesti bani, au calculat specialistii, el ar fi putut cumpara nu mai putin de 300 de viori Stradivari si inca tot atatatea viori Guarneri. Va dati seama, in Casa de Cultura a fiecarei dintre regiunile si autonomiile Federatiei Ruse, ar fi cate 4 viori Stradivari si tot atatea Guarnieri. Rusia s-ar transforma intr-o uriasa forjerie de talente muzicale.

 


Cum insa aceste instrumente exista doar intr-un singur exemplar, Roldugin ar fi putut asigura fiecare familie din Federatia Rusa cu cate o orchesta normala de muzica simfonica. Круто, ar zice Putin.

 

Daca e sa vorbim serios insa, Putin uita sa ne spuna cum au devenit prietenii sai, fosti antrenori de box sau de sambo, toti ca unul, miliardari? si de ce nasul Roldughin, daca a ajuns putred de bogat, nu cumpara instrumente muzicale legal si transparent. De ce a trebuit sa-si ascunda averile in offshore-ul din Panama?Nu asteptam raspuns. Intrebarile sunt retorice, fireste.

Alte ştiri despre: