08:53, 2 Februarie 2018
, PRO TV

Iulian Ciocan: Premierul Filip stie ce va face ANRE!


Se vede ca premierul a analizat bine pozitia stelelor. Premierul Pavel Filip pare a fi oracolul din Delphi. El a spus ca tariful la gazele naturale ar putea sa scada cu cel putin 20%, dar a precizat ca decizia ii apartine Agentiei Nationale de Reglementare in Energetica.


 

Ciudată aserţiune, care seamănă cu o încercare de a influenţa ANRE. Premierul are doar o presupunere şi spune că mingea e pe terenul ANRE. Şi ce ar trebui să facă acum ANRE? Să ignore presupunerea lui Pavel Filip? Dar de ce ANRE nu poate să reducă tariful fără ca premierul să scruteze viitorul?

 

Şi mărturisesc, stimaţi ascultători, că am avut un deja vu! Păi, exact acelaşi lucru s-a întîmplat acum doi ani, în ianuarie 2016! Şi atunci premierul Filip a spus că există soluţia de a micşora cu 10% tariful la gazele naturale, iar ANRE asta a făcut ulterior. Atunci a mai existat un vizionar. E vorba de deputatul democrat, fost comunist, Sergiu Sîrbu. Acesta spunea, în decembrie 2015, într-o emisiune televizată: „Eu vă promit că la anul tariful la gaze se va micşora substanţial”. Şi el s-a micşorat, chiar dacă nu substanţial.

 

Cred că la fel va fi şi acum. Premoniţia lui Pavel Filip va deveni realitate. Se vede că premierul a analizat bine poziţia stelelor. Ştie el ceva!
Şi mi-am amintit eu şi faptul că şi 2016, ca şi 2018, a fost un an cu alegeri. Să fie doar o coincidenţă faptul că premoniţiile domnului Filip au loc înaintea alegerilor?

 

Şi mai e ceva. Micşorarea asta a tarifului la gaze naturale ar fi benefică mai cu seamă în ajunul iernii, nu atunci cînd iarna se termină. Dar asta e o altă poveste, la care vom reveni cu prima ocazie.

Alte ştiri despre: