13:53, 12 Noiembrie 2015
, PRO TV

George Damian: Lista pentru turisti: ce merita sa vezi in Chisinau (protestatarul, feminista, jonglerul, pensionara, milionarul)


Va zic direct sa nu luati in seama ghidurile care va recomanda frumuseti turistice ale Chisinaului. Pierdere de vreme. Chisinaul nu este si nu va fi oras turistic, este o urbe sovietica, pe ici pe colo mai sunt niste urme ale vremurilor de dinainte de realismul socialist si cam atat.
Sunt prea putine chestii care se incadreaza la turism in Chisinau. Aici oamenii fac diferenta, trebuie sa cautati sa vedeti oamenii care dau culoare acestui oras.

 

Protestatarul

 

Daca ajungeti in Chisinau si nu l-ati vazut pe Oleg Brega se cheama ca ati venit degeaba. Daca gandacul pitic cu trompa din Amazon sufera, atunci automat sufera si Oleg Brega. El este luptatorul pentru orice. În sezonul rece Brega hiberneaza, se odihneste pentru anotimpurile calde, gandacul pitic cu trompa din Amazon mai poate astepta. Brega este dotat cu camera video si bicicleta, umbla de colo-colo cautand cauze pentru care merita de luptat. Cand lupta, Brega isi scoate camera video, filmeaza cauza si vorbeste mult.

 

Feminista

 

Daca stati pe o banca din parc si vine la voi o femeie mica de statura si va intreaba de unde va cumparati prezervative sa nu va faceti ceva ganduri gresite. Este Victoria Apostol, feminista. Promoveaza cauza prezervativelor in Chisinau, insista foarte mult ca barbatii sa cumpere prezervative. Are o prietena feminista, dar de alta orientare: scrie un blog despre menstruatie, cu detalii. Va spune Victoria mai multe, dupa ce incheie discutia despre prezervative.

 

Jonglerul

 

Prin centru puteti vedea un nene cam de 60 de ani care nu stie sa jongleze cu trei bile. Adica nu stie de loc, dar incearca. Ore in sir le arata trecatorilor cum nu stie el sa jongleze si are o cutie unde ii puteti da bani drept recompensa ca nu tine acest talent doar pentru el si il impartaseste cu toata lumea.

 

Pensionara

 

E mai mult personaj colectiv. Adica nu va pot recomanda una anume, sa va zic cum arata si unde o gasiti. Este mai degraba un quest pentru temerari avansati: alegeti voi o pensionara cat mai acritura si fiti obraznic cu ea. Cel mai simplu este sa stati la o coada undeva, sigur gasiti una, daca nu mai multe de cate va trebuie. Sigur va impinge sau se baga in fata. Spuneti-i ceva, orice, pe un ton obraznic, exclusiv in romana. Spectacol garantat.

 

Milionarul

 

Renato Usatii il cheama. Cand este la Chisinau doarme intr-un cort in fata Parlamentului, desi este milionar si primar al orasului Balti. Naiba stie de ce face asta. Va duceti la el la cort, va faceti un selfie cu el si va da multi bani. Personal n-am incercat, dar asa am auzit, ca Renato Usatii este milionar, doarme in cort si da bani celor care au nevoie de bani. Strigati tare ”Slava Rossii!” si primiti bonus.

 

Sursa: Blogul lui George Damian

Alte ştiri despre: