12.06.2019
Viorica Dancila il critica pe Melescanu, pentru declaratiile despre Republica Moldova: ”Unii s-au grabit”
Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, ca nu mai trebuie sa existe opinii separate legate de un lucru atat de important cum este Republica Moldova.

“Cred ca unii s-au grabit cu declaratiile. Am facut o comisie la nivelul Ministerului Afacerilor Externe din care fac parte toti factorii de decizie, ma refer la Administratia Prezidentiala, la Guvern, la toti cei care sunt implicati in acest aspect si vom veni cu o pozitie comuna, o pozitie de tara. Cred ca nu mai trebuie sa avem opinii separate legate de un lucru atat de important si trebuie sa fie o pozitie agreata de toti, o pozitie a tarii noastre, pozitia Romaniei”, a afirmat Viorica Dancila, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Ea a spus ca a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis pe aceasta tema.

Luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a afirmat ca, in opinia sa, o solutie la situatia din Republica Moldova este ”intoarcerea la electorat”, si anume alegeri anticipate in aceasta tara, la 6 septembrie.

Marti, MAE a transmis un comunicat in care se arata ca Romania, ca partener strategic al Republicii Moldova, considera ca, intr-un stat democratic, vointa cetatenilor, exprimata prin vot si reflectata in configuratia politica a Parlamentului, este singura care asigura un proces politic legitim, bazat pe dialog.

Articole din aceeasi categorie