04.06.2019
Sora lui Kim Jong-un si-a facut prima aparitie publica dupa aproape 2 luni
Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a aparut pentru prima oara in public dupa aproape doua luni, la putin timp dupa ce un ziar sud-coreean sustinea ca a fost retrogradata temporar in urma esecului summitului de la Hanoi, transmite EFE.

Agentia oficiala KCNA a informat ca sora liderului si cu acesta au asistat impreuna cu mai multi inalti oficiali ai regimului la una dintre celebrele manifestari artistice de masa organizata luni la Phenian.

In imaginile difuzate poate fi vazuta Kim Yo Jong, la loja oficiala, in dreapta sotiei lui Kim Jong Un, Ri Sol Ju, care la randul sau sta langa sotul sau.

Ultima aparitie in presa nord-coreeana a surorii lui Kim Jong Un a fost consemnata in urma cu 52 de zile, la sesiunea inaugurala a celei de-a 14-a legislaturi a Adunarii Populare Supreme.

Dat fiind faptul ca Kim Yo Jong este considerata mana dreapta a fratelui sau, absenta ei din vizita efectuata de liderul de la Phenian in Rusia, in aprilie, unde s-a intalnit cu presedintele rus Vladimir Putin, a atras atentia mass-media.

Vineri, cotidianul conservator Chosun a informat ca regimul a operat o importanta epurare dupa esecul summitului cu SUA privind denuclearizarea, din februarie, proces care ar fi inclus posibil si indepartarea temporara din functie a lui Kim Yo Jong.

Chosun a mai aratat ca a fost executat fostul ambasador in Spania si insarcinat cu negocierile la summitul din Vietnam, Kim Hyok Chol, si ca Kim Yong Chol, unul din greii regimului, a fost trimis intr-un lagar de munca din cauza esecului intalnirii cu SUA.

Cu toate acestea, propaganda nord-coreeana a publicat luni informatii si fotografii de la un alt eveniment de duminica, la care alaturi de conducerea regimului, a participat si Kim Yong Chol, acesta fiind de asemenea prezent la spectacolul de luni de la Phenian.

Nu este prima data cand Chosun, ziarul cu cel mai mare tiraj din Coreea de Sud si un profil foarte conservator, relateaza eronat despre epurari si executii la varful puterii de la Phenian, mai noteaza EFE.

Conform Reuters, care citeaza o informatie transmisa marti de CNN, Kim Hyok Chol, insarcinat cu negocierile la summitul din Vietnam, despre care publicatia din Coreea de Sud a scris ca a fost executat, este in viata, dar este retinut si cercetat.

Potrivit CNN, care citeaza mai multe surse neidentificate, el ar putea primi “o pedeapsa grea”.

Zeci de mii de oameni au participat luni seara la prima manifestare artistica de masa din acest an din Coreea de Nord, o mare productie de glorificare a regimului care nu a fost totusi pe gustul liderului Kim Jong Un, relateaza AFP.

Acest spectacol tipic regimului nord-coreean, realizat pe stadionul 1 Mai din Phenian, are la baza coregrafii ample si tablouri umane realizate cu participarea a mii de figuranti, studenti si elevi.

Dar Kim Jong Un nu a fost satisfacut de premiera acestui spectacol de propaganda intitulat “Pamantul poporului”.

La finalul spectacolului, “el i-a chemat pe creatorii spectacolului si i-a criticat pentru spiritul gresit al creatiei lor si pentru atitudinea de munca iresponsabila”, a transmis KCNA.

Amintind ca artistii “au un rol foarte important in constructia culturala a socialismului”, Kim a “stabilit sarcini importante pentru a pune in aplicare in mod corespunzator politica revolutionara a Partidului in domeniile literaturii si artei”.

Nu se stie ce a provocat furia liderului de la Phenian, mai scrie AFP.

Articole din aceeasi categorie