14.06.2019
Partidul Democrat a anuntat ca cedeaza puterea: "Toti ministrii din Guvernul Filip urmeaza sa demisioneze de azi. PDM intra intr-o noua etapa" - VIDEO
Partidul Democrat a anuntat ca cedeaza puterea, iar ministrii din guvernul Filip urmeaza sa demisioneze incepand de astazi. Declaratiile au fost facute in cadrul unui briefing de presa, dupa Consiliul Politic National al formatiunii.

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTE PD: "Aceasta e singura modalitate legala prin care se poate face acest lucru in situatia juridica in care ne aflam. Toti ministrii urmeaza sa demisioneze de azi. Decizia noastra are efectiv politic si va fi un semnal clar ca PDM nu se tine de putere, lucru pe care il vorbim de mai multe zile. Decizia noastra nu va solutiona problema blocajului politic si institutional in care tara se afla.

Sarcina preluarii in totalitate a guvernarii trebuie sa fie rezolvata de binomul PSRM-ACUM. Am fi dorit sa luam decizii prin care guvernarea sa fie preluata legal, dar nu s-au putut gasi compromisuri care puteau rezolva intreaga criza.

Infiderent de solutii, cata vreme avem deciziile CC, guvernul care se va instala va functiona ilegal, iar functionarii de institutii nu vor putea indeplini deciziile si se vor afla in situatii de risc juridic. Si in final se va ajunge la anticipate, singura forma prin care se poate rezolva legal. PDM ramane deschis dialogului si suntem gata sa gasim cele mai bune solutii.

Intelegem rolul decisiv al PDM si cat de fragila e asa zisa majoritate parlamentara si cat de important e PDM pentru a aduce stabilitate in tara. Avem mesaj catre sustinatorii PDM. Ii asiguram ca PDM intra intr-o noua etapa, vom face politica si vom activa pentru a promova interesul cetatenilor RM, vom lupta impotriva celor care incearca sa o federalizeze, sa o vanda pe bucati. Vom lupta pentru promisiunile facute in campania electorala, pntru ca ele sunt angajamente.

Stiu ca sunt suparati pe ceea ce vad, dar noi credem ca acum calmul si retinerea sunt importante, pentru a evita ajungerea la violente. PDM va reusi sa readuca stabilitatea in tara. Le cerem sustinatorilor nostri sa aiba incredere in PDM. Foarte curand le vom da noi motive ca sa fie mandri de echipa noastra. In acelasi timp, PDM isi va sustine fiecare membru si simpatizantii sai. Daca vor exista presiuni asupra lor vom face orice pentru a inlatura aceste abuzuri. Ramanem o echipa unita si solidara, gata sa muncim eficient. In perioada urmatoare vom anunta detaliat cum vom actiona in continuare. Mergem sa ne odihnim."

Articole din aceeasi categorie