21.06.2019
Cu ce scop Andrian Candu a plecat la Washington, si ce legatura are asta cu criza politica de la Chisinau? Cum raspunde vicepresedintele PD
Andrian Candu a precizat ca la Washington a avut discutii cu partenerii din SUA pentru ca erau multe semne de intrebare despre criza politica din Moldova.

Lorena Bogza: „La Washington ce ati facut?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Am avut discutii cu partenerii nostri. PD are bune relatii stabilite cu partidele cu care coopereaza de mai multi ani si la nivelul Partidului Democrat din SUA si la nivelul Partidului republican. Eu sunt responsabil pe dimensiunea politicii externe din partea partidului.”

Lorena Bogza: „De ce tocmai acum? Ce legatura are asta cu criza de la Chisinau?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Anume era legat de criza. Erau foarte multe semne de intrebare. Comunicarea electronica pe email sau telefonica nu reda uneori chiar in complexitate ceea ce a fost si ceea ce este in RM si la sugestia unor parteneri, m-am deplasat pentru a discuta, inclusiv ce s-a intamplat, care sunt solutiile pe care le vedem sau le vedeam, si in general situatia.”

Lorena Bogza: „Si partenerii americani ce v-au spus? Vreau sa stiu de unde a venit ideea cu plecarea PD in opozitie?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Plecarea PD in opozitie nu a fost o chestiune care a fost sugerata sau solicitata. E o chestiune normala intr-o viata unde exercitiul democratic se respecta. Partidele vin la putere si pleaca de la putere. E o chestiune normala".

Articole din aceeasi categorie