28.12.2020
Vladimir Cebotari la In PROfunzime: "Organizarea alegerilor anticipate acum nu va solutiona problema curatarii clasei politice"

Deputatul din Grupul Parlamentar Pro Moldova, Vladimir Cebotari, sustine ca organizand aceste alegeri anticipate nu inseamna ca se rezolva problema curatarii clasei politice si nici deblocarea finantarii externe. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA: "Sustinem ideea curatirii clasei politice, dar asta nu inseamna ca petrecerea acestor alegeri anticipate acum, pe acest teren vom obtine acest rezultat.

Noi observam si stim deja tabloul unui posibil rezultat la zi si anume acei actori pe care nici societatea, nici doamna presedinte nu isi doreste sa ii revada in viitorul parlament, ei se vor regasi.

Cei care cumpara, vand, fac coruptie politica, acei trebuie sa dispara din viata politica."

Intrebat cine sunt acele persoane si daca face aluzie la deputatii din Partidul SOR, Vladimir Cebotari a refuzat sa dea nume.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PRO MOLDOVA:  "Nu imi place sa arat cu degetul si am spus-o de mai multe ori. Ne dorim ca ceea ce inseamna discreditarea clasei politice, a parlamentului si acei asupra carora sunt foare multe banuieli de coruptie sau implicare in acte ilegale, frauda bancara, sa nu se regaseasca in viitorul parlament. Ori alegerile anticipate acum si cu acesti actori de loc nu rezolva aceasta problema.

Noi avem acum problema finantarii externe. Am intrat intr-un blocaj.

Iar ca sa solutionam aceasta problema nu trebuie sa avem alegeri anticipate, dar trebuie sa schimbam si sa aprobam anumite pachete de legi.

Blocarea finantarii externe astazi este conditionata de cativa factori si trebuie sa indemplinim unele conditii: numirea unor vice guvernatori la Banca Nationala, aprobarea unor modificari la politica bugetar fiscala, inclusiv, si un guvern care sa detina pe o anumita perioada stabilitatea.

Acest lucru poate fi facut incepand de zilele urmatore, numind un guvern. Organizand aceste alegeri anticipate nu inseamna ca se rezolva problema."

Articole din aceeasi categorie