26.11.2019
Intelegere prin telefon. Despre ce au discutat Vladimir Putin cu presedintele ucrainean Vladimir Zelenski
Vladimir Putin si Vladimir Zelenski au discutat prin telefon despre transferul catre partea ucraineana a navelor de razboi, dar si despre tranzitul gazelor, scrie presa rusa.

Potrivit tass.ru, partile au abordat transferul a trei nave de razboi care au fost in Ucraina in timpul provocarii din regiunea stramtorii Kerch in noiembrie 2018. Putin si Zelenski au discutat detaliat despre problema gazelor, inclusiv despre continuarea tranzitului si reluarea livrarilor directe de gaz rusesc in Ucraina. Liderii celor doua tari au convenit sa continue discutiile pe mai multe niveluri.

Conversatia telefonica a avut loc la initiativa Ucrainei, „tinand cont de summitul programat pentru 9 decembrie la Paris in„ formatul normand ”.

Summit-ul privind problemele de solutionare a crizei ucrainene va avea loc la 9 decembrie la Paris. La acesta vor participa presedintele rus Vladimir Putin, presedintele ucrainean Vladimir Zelenski, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Emmanuel Macron. Mai devreme, la intrebarea daca este posibila o intalnire separata a liderilor rusi si ucraineni, secretarul de presa al presedintelui rus, Dmitri Peskov a mentionat ca programul vizitei este doar in faza de dezvoltare.

Articole din aceeasi categorie