23.03.2020
Pastila cu care un medic de la Timisoara a reusit sa vindece 36 de romani de Covid-19 - VIDEO

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, unde s-au vindecat de departe cei mai multi pacienti de coronavirus, a explicat ce schema de tratament le aplica bolnavilor de Covid-19. 

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, unde s-au vindecat de departe cei mai multi pacienti de coronavirus, a explicat ce schema de tratament le aplica bolnavilor de Covid-19. 

In Romania sunt pana acum 367 de pacienti diagnosticati cu COVID 19. 3 dintre cei 14 internati la terapie intensiva sunt in stare grava.

52 de persoane au fost declarate vindecate si externate. Cele mai multe sunt, de departe, in Timisoara - 36. Alte 11 in Bucuresti, 3 in Craiova si cate unul in Constanta si Iasi.

Medicul Virgil Musta a explicat pentru Opinia Timisoarei ca foloseste o alta schema de tratament decat in restul tarii, pentru ca astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare varianta.

„Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri, fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna. Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative. Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Doctorul specialist spune ca a ales acest tip de tratament bazandu-se pe o serie de studii care arata ca este, deocamdata, cel mai eficient.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca in centrul nostru sa se foloseasca o anumita schema. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuala in lume. Nicio firma de medicamente nu are finalizat, la ora actuala, un studiu care sa spuna aceasta este eficienta unu. Sunt doar incercari, rezultate partiale, si ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament si sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta

Sursa: Opinia Timisoarei

Articole din aceeasi categorie