16.04.2020
Pandemia de coronavirus va dura 2 ani. O spune doctorul si reprezentantul Romaniei in OMS, Alexandru Rafila

Doctorul si reprezentantul Romaniei in OMS, Alexandru Rafila, spune ca pandemia de coronavirus va dura 2 ani. Asta, pentru ca va trece intre 12-18 luni pana cand va aparea un vaccin eficace care sa invinga virusul. Declaratiile au fost facute, astazi, in cadrul emisiunii In Profunzime

Alexandru RAFILA, PRESEDINTELE SOCIETATII ROMANE DE MICROBIOLOGIE, REPREZENTANT OMS: "Masurile de protectie despre care vorbim trebuie sa ramana in vigoare atat timp cat va exista aceasta pandemie. Opinia mea este ca va dura circa 2 ani de zile. Va trebui sa ne obisnuim sa ne intoarcem la viata obisnuita, dar pastrand aceste reguli de distantare, si mai ales de igiena ca sa nu ne imbolnavim".

Tot aici, doctorul a explicat de ce anume 2 ani va dura pandemia. El spune ca atat timp este nevoie ca sa apara un vaccin eficace, intre 12-18 luni, dar sa fie si un produs in cantitati mari: "Abia pana la 18 luni putem sa ne gandim sa intrerupem transmiterea. Pana atunci nu se va intrerupe. Vom avea valuri epidemice."

Totodata, Rafila a mentionat ca la moment trecem printr-un astfel de val epidemic, si anume populatia nu este imunizata, nimeni nu este rezistent in fata acestui virus: "Oricine se poate imbolnavi. Un numar tot mai mare de persoane se va infecta, poate si inaparent. Tinerii sau copii ar putea fi infectati fara sa stie."

Articole din aceeasi categorie