28.03.2020
Moldovenii trec la ora de vara. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora

In aceasta noapte, ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Se intampla in ultimul weekend din luna martie, adica in noaptea de sambata spre duminica 28 -29 martie 2020.

Ora de vara este ora legala adoptata de unele tari sau teritorii pe timpul unei parti a anului, cu incepere la o data din timpul primaverii si pana la o data din timpul toamnei. Ora de vara este de obicei cu o ora inaintea orei oficiale standard, care este de multe ori gresit numita, prin contrast cu ora de vara, ora de iarna.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala; in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

Ideea trecerii la ora de vara ii apartine omului de stiinta Benjamin Franklin si provine din secolul al XVIII-lea. Acesta a studiat modul in care lampile cu ulei produceau lumina si cat de eficiente erau acestea.

In prezent, ora de vara se aplica in fiecare an, in ultima duminica din martie (ora 03:00 devine 04:00), si ultima duminica din octombrie (ora 04:00 devine 03:00).

Articole din aceeasi categorie