05.09.2019
Maia Sandu sustine ca despre problemele de la statia de epurare se cunoaste de mai mult timp, dar Procuratura nu a sanctionat companiile care arunca deseurile: „Nu avem un stat functional"
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, sustine ca despre problemele de la statia de epurare se cunoaste de mai mult timp, dar Procuratura nu a sanctionat companiile care arunca deseurile. Despre acest lucru, Sandu a vorbit in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRU RM: „Institutiile statului nu-si fac treaba, oamenii incalca legea de multi ani. Nu exista Procuratura care sa sanctioneze. De aceste probleme se cunoaste de mult timp.

Aceste companii, care arunca deseurile, nu au fost sanctionate. Au fost deschise niste dosare, dar nu au fost duse pana la capat.

Avem institutii ale statului nefunctionale, pentru ca in tara asta nimeni nu a fost sanctionat pentru incalcarea legii. E nevoie ca primaria sa lucreze mai serios la acest subiect. Am cerut Ministerului Mediului sa se ocupe de acest lucru, iar toate companiile vinovate sa fie sanctionate.

Sunt multi agenti, care au incalcat legea si acum cu totii suportam consecinta. Nu avem un stat functional."

De o saptamana, mirosul neplacut care provine de la statia de epurare a devenit un adevarat subiect de dezbatere pe retelele de socializare, dar si intre politicieni. Despre provenienta exacta a acestuia, intreprinderea responsabila inca nu a vorbit.

Articole din aceeasi categorie