28.05.2020
Maia Sandu, despre baietelul din Hancesti care a fost gasit fara suflare in veceul din curtea casei sale: "Este o tragedie fara margini, dar care putea fi evitata daca in RM aveam conditii pentru secolul 21 si nu pentru sec 13"

Lidera PAS, Maia Sandu, spune ca tragedia de la Hancesti ar putea fi evitata daca in tara noastra ar exista sisteme de apa si canalizare si conditii normale pentru secolul 21. Declaratiile au fost facute, in aceasta seara, in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Este o tragedie fara margini, dar care putea fi evitata daca in RM aveam conditii pentru secolul 21 si nu pentru sec 13. In multe tari, rata saraciei se calculeaza dupa numarul gospodariilor care n-au acces la apa si canalizare.

Daca am calcula si noi saracia adevarata, am vedea ca suntem departe de sec 21. De ce nu avem acces pana astazi? Din cauza administrarii proaste. Cati bani s-au investit in pamant, in sisteme de apa si canalizare care n-au fost duse la bun sfarsit.

Lucruri care pot fi facute imediat tin de administratia publica locala si sa previna cazurile".

Baietelul de 6 ani care a disparut acum 2 zile, a fost gasit fara suflare astazi in veceul din curtea casei sale.

In operatiunile de cautare a minorului au fost antrenati aproape 300 de reprezentanti ai fortelor de ordine si voluntari. Sute de oameni s-au mobilizat si au cautat prin subsoluri, guri de fantani, case parasite, paduri si multe alte locuri. Timp de 48 de ore practic cautarile nu au incetat. Familia si rudele baiatului cer ajutorul oamenilor pentru a-l putea inmormanta pe Beniamin.

Acum doua saptamani s-a stins bunica baiatului, spune presa locala. Politia anunta ca va investiga cazul in continuare. Pe parcursul a patru luni, au fost inregistrate 307 cazuri de disparitie a copiilor, dintre care 295 au fost reintorsi in familii.

Citeste si : Politia presupune ca baietelul din Hancesti, gasit mort, ar fi alunecat cazand in toaleta, asa cum semne de moarte violenta n-au fost depistate. Devastati, parintii cauta bani pentru inmormantare - VIDEO

Citeste si : Ultima ora. Baietelul de 6 ani disparut din Hancesti a fost gasit MORT

Citeste si : Baietelul de 6 ani, care a disparut din Hancesti, ar fi fost vazut la un magazin specializat de plante din orasul Durlesti. Parintii si politia - la fata locului

Citeste si : Baietelul de 6 ani disparut din Hancesti - cautat toata noaptea de parinti, politie si voluntari - VIDEO

Citeste si : Ce spune politia despre minorul din Hancesti, gasit mort in toaleta casei

Citeste si : "Scoate-l la poarta, te rog din suflet." Mama copilului disparut la Hancesti vine cu un mesaj pe retelele de socializare - FOTO

Citeste si : Cautari disperate la Hancesti. Copilul de 6 ani nu a fost gasit nici acum, iar parintii cred ca el a fost rapit. Ce spune mama baietelului - VIDEO

Articole din aceeasi categorie