02.04.2020
Inainte de a reveni in tara, unii moldoveni iau pastile antipiretice pentru a ascunde ca au febra. Declaratiile ministrului Sanatatii - VIDEO

Unii moldoveni, inainte de a se imbarca in avion sau de a trece frontiera terestra, iau preparate pentru a ascunde ca au febra. Despre asta a vorbit ministrul Sanatatii, Viorica Dumbraveanu, intr-un briefing de presa.

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII, MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: "Avem o problema si a persoanelor care revin de peste hotare. Cu regret ultimele cazuri denota ca persoanele inainte de a se imbarca sau traversa frontiera terestra, administreaza preparate antipiretice pentru a ascunde ca sunt febrile. Astfel de situatii sunt frecvente si avem riscuri in conditiile vizate."

Si directorul Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica a tinut sa mentioneze ca si in continuare unii pacienti nu sunt sinceri cu medicii. De asemenea, acesta a indemnat molodvenii care revin de peste hotare sa se autoizoleze pentru 14 zile.

Nicolae FURTUNA, DIRECTORUL ANSP: "Revenirea concetatenilor din zone afecate, toti care revin acasa, indiferent de scopul deplasarii, toata lumea ramane acasa pentru autoizolare dubla, de cetateni si de familie, asta este legata de reducerea riscului de infectare a celor din jur.

Din pacate si azi nu sunt sinceri, sunt cazuri cand trebuie sa scoatem cu carligul informatii din om. Astazi sistemul medical este sufocat. Suntem in epidemie, fiecare locuitor trebuie sa fie privit ca un potential purtator de Covid-19. Trebuie sa fim constienti ca ne putem imbolnavi. Zi cu zi mergem spre o raspandire comunitara."

Actualmente, Republica Moldova inregistreaza 423 de cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou. 23 de persoane au fost vindecate si 5 au murit.

Articole din aceeasi categorie