30.03.2020
In fiecare zi vor fi organizate cateva zboruri charter pentru a aduce moldovenii din diaspora. Mamele cu copii, studentii si persoanele bolnave vor avea prioritate

In fiecare zi se vor organiza cateva curse charte pentru a aduce cetatenii RM din diaspora acasa. In liste mai intai vor fi incluse mamele cu copii, studentii si persoanele bolnave.

Igor DOODN, PRESEDINTELE RM: "Vor fi organizate treptat curse charter pentru cei din strainatate, practic in fiecare zi vor fi organizate cateva rute.

Acestea vor fi organizate oficial, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe care a aprobat o instructie pentru toate ambasadele. Se formeaza listele, in primul rand vor fi incluse mamele cu copii, studentii, persoane bolnave, familiile care trebuie sa se intoarca acasa.

Cursele charter vor fi aprobate oficial la propunerea Ministerului de Externe, ca sa fie clar care este procedura. Ministerul prin ambasade formeaza listele, propune Comisiei pentru Situatii Exceptionale, Comisia in contact cu companiile avia comanda si organizeaza aceste curse charter, aceasta este procedura si mecanismul."

Articole din aceeasi categorie