13.03.2020
Estonia a declarat stare de urgenta din cauza epidemiei de coronavirus
<p><strong>Estonia a declarat stare de urgenta in contextul in care coronavirusul continua sa se raspandeasca pe teritoriul sau, relateaza DPA, citata de&nbsp;</strong><a href="https://www.agerpres.ro/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><strong>Agerpres</strong></a><strong>.</strong></p>

Guvernul de la Tallinn a precizat ca masurile speciale vor dura pana la 1 mai. Scolile si alte institutii educationale vor fi inchise incepand de luni

Autoritatile interzic de asemenea toate evenimentele publice. La granite, in aeroporturi si in porturi vor fi introduse controale de sanatate, iar vizitatorii vor trebui sa ofere detalii despre locurile pe unde au calatorit.

"Prioritatea absoluta a guvernului este de a proteja sanatatea populatiei din Estonia in actuala situatie in evolutie", a spus premierul Jueri Ratas.

"Starea de urgenta este necesara pentru a combate raspandirea coronavirusului cat mai eficient posibil", a adaugat el.

Estonia a inregistrat joi 10 noi cazuri confirmate de coronavirus, iar numarul total a ajuns la 27. Celelalte doua tari baltice, Letonia si Lituania, nu au luat inca masuri similare.

Articole din aceeasi categorie