26.03.2020
Doua spitale regionale, pregatite pentru a interna pacientii suspecti sau confirmati cu Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii

Spitalul Clinic Balti si Spitalul din Comrat de astazi vor putea interna si trata persoanele suspectate si cele infectate cu noul coronavirus. Despre asta a anuntat ministrul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Viorica Dumbraveanu, in cadrul unui briefing.

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII, MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: "De astazi vom activa doua spitale regionale pe care punem o miza foarte mare si le implicam in acest circuit vizavi de persoanele care sunt suspecte sau infectate.

Este vorba de Spitalul Clinic din Balti si Spitalul din Comrat care sunt pregatite, personalul a fost instruit. Ieri spitalele au ridicat echipamentul de protectie individuala si in acest context persoanele care sunt suspecte sau confirmate vor urma tratamentele in cadrul institutiilor medicale respective.

Pentru fiecare spital sunt stabilite concret raioanele unde se va realiza referirea persoanelor si totodata daca vor exista cazuri grave, pacientii vor fi adusi la Spitalul Clinic Republican din Chisinau.

Femeile gravide, copii, exact asa conform algoritmului anterior, vor fi aduse in municipiul Chisinau, este vorba de copii care vor fi referiti in continuare catre Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sau este vorba despre Institutul Mamei si Copilului, si in cazul gravidelor este vorba despre Maternitatea numarul 2.

Este necesar de a activa aceste spitale pentru ca sa evitam transportarile pacientilor si totodata pentru a mai descarca incarcatura care vine pe Spitalul Clinic al Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, dar si Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Toma Ciorba"."

La aceasta ora sunt 149 de cazuri confirmate cu Covid-19 in Republica Moldova. S-au inregistrat doua persoane tratate si un deces.

Articole din aceeasi categorie