02.04.2020
Decizia Comisiei Situatii Exceptionale prin care moldovenii veniti de peste hotare sunt obligati sa cumpere polita medicala - atacata la Curtea de Apel. De ce este ilegal

Fractiunea PAS a sesizat Curtea de Apel privind decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale de a impune obligatoriu cumpararea politelor medicale cetatenilor veniti de peste hotare. Acestia spun ca decizia este una neconstitutionala si ilegala.

"Decizia Comisiei Situatii Exceptionale de a interzice accesul in Republica Moldova a cetatenilor care nu au platit prima de asigurare medicala inainte de procurarea biletului de avion este neconstitutionala si ilegala.

In aceasta perioada dificila, cand mii de conationali si-au pierdut locurile de munca in strainatate si nu au o sursa de venit care sa le permita sa ramana in diaspora, autoritatile, in loc sa gaseasca solutiile optime pentru a-i proteja si a le asigura posibilitatea de a reveni in siguranta acasa, le ingradesc dreptul constitutional de a reveni acasa.

Cetatenii Republicii Moldova trebuie sa contribuie la fondul de asigurare medicala prin achitarea primei de asigurare medicala, insa plata acesteia nu poate fi impusa ca preconditie pentru a reveni in tara", se arata intr-un comunicat al fractiunii PAS.

Articole din aceeasi categorie