02.04.2020
Ce trebuie sa faca autoritatile de la Chisinau ca UE sa aloce imediat 140 de milioane de euro pentru a depasi criza de coronavirus. Declaratiile lui Siegfried Muresan
<p>Membrul Parlamentului European, Siegfried Muresan spune ca autoritatile de la Chisinau ar trebui sa trimita spre Comisia Europeana lista, in permanenta actualizata cu cele necesare pentru combaterea coronavirusului, dar si o documentatie completa cu evolutia crizei din tara noastra. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime cu Lorena Bogza.</p>

Siegfried MURESAN, MEMBRU AL PARLAMENTULUI EUROPEAN: "Rugamintea mea este ca autoritatile de la Chisinau sa trimita lista spre Comisia Europeana si sa actualizeze in permanenta lista, sa spuna ce este urgent, cum evolueaza situatia. Sa trimita documentatie completa, credibila, pentru ca RM sa fie ajutata cat mai mult si pentru a primi o parte cat mai mare din aceste fonduri europene."

Totodata, Muresan afirma ca acest virus nu cunoaste nicio granita, iar UE a decis alocarea acestor bani nu doar pentru 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar inclusiv pentru cele 6 state din vecinatate estica ca sa poata depasi criza generata de coronavirus.

El a mentionat ca acesti bani vor fi folositi pentru achizitionarea echipamentelor medicale, celor de protectie: masti, combinezoane, teste. De mentionat este faptul ca suma respectiva nu este alocata intr-o anumita pondere, nu tine de numarul populatiei, de exemplu: "Vor fi alocati acolo unde este cea mai mare nevoie".

Acum 2 zile, Comisarul UE pentru extindere si buna-vecinatate Oliver Varhelyi a declarat ca Uniunea Europeana va aloca 140 milioane de euro tarilor din Parteneriatul Estic pentru lupta cu Covid -19. Alte pana la 700 de milioane de euro vor fi alocate pentru criza economica, ce are de suferit in aceasta perioada.

Articole din aceeasi categorie