03.04.2020
Ce spune directorul centrului de triere organizat la Moldexpo despre internarea pacientilor - VIDEO

Directorul centrului de triere organizat la Moldexpo, Oleg Crudu, spune ca centrul este pregatit in proportie de 90% si chiar mai mult si are loc instruirea personalului medical.

Oleg CRUDU, DIRECTORUL CENTRULUI DE TRIERE: "Centrul de triere este pregatit in proportie de 90% si mai mult. Sunt deschise 3 zone, de triaj primar, zona galbena cu 80 paturi, zona rosie cu 40 paturi. Deschise la moment sunt 10 paturi, zona verde cu 100 paturi.

Astazi vom face trainingul epidemiologic al lucratorilor medicali, azi sau maine se va efectua simularea fluxului de pacienti, in functie de necesitate centrul poate fi pus in functiune."

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII, MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: "Avem o abordare foarte strategica a activarii centrului.

Un element cheie reprezinta si masurile de protectie, pe aceasta componenta vor fi realizate aceste instruiri. Si incercam sa implementam si simularea, traseul, acel contingent de lucratori la ce etape sunt antrenati, in dependenta de acele zone.

Este vorba si de un sir de actiuni, care reprezinta si schimbul de date al centrelor, in regim real."


Articole din aceeasi categorie