20.03.2020
Acum poti vedea in timp REAL cum se raspandeste coronavirusul in RM. Harta lansata de Ministerul Sanatatii

A fost lansat o harta care arata in timp real situatia de ultima ora privind cazurile de imbolnavire cu coronavirus in RM, asa cum a declarat seful ANSP, Nicolae Furtuna, in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Harta poate fi accesata AICI.

In Republica Moldova platforma va monitoriza mai multi indicatori, printre care: numarul cazurilor de infectie cu COVID-19 confirmate si suspecte, numarul deceselor, numarul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate dupa varsta, sex, provenienta geografica, timpul inregistrarii cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate in randul femeilor insarcinate, ceea ce permite intelegerea detaliata a situatiei.

Platforma cu privire la situatia COVID-19 in Republica Moldova poate fi vizualizata pe site-ul Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale accesand banerul COVID-19 in Republica Moldova: situatia la zi.

Platforma va activa in regim non-stop si va putea fi ajustata la necesitate cu noi optiuni si indicatori.

O astfel de platforma exista la nivel global, este vorba de ArcGIS COVID-19, fiind produsul comun al Institutului John Hopkins (SUA) si companiei Esri (SUA), fiind utilizata in prezent in zeci de tari din lume pentru a monitoriza epidemia de Coronavirus.

Articole din aceeasi categorie