20.04.2020
Zeci de mii de teste pentru depistarea coronavirusului, peste 280 mii de respiratoare, manusi, dar si alte produse medicale au ajuns in RM din China - GALERIE FOTO
<p>80 de mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 mii de kituri de extractie, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de manusi medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane si ochelari de protectie, combinezoane, termometre cu infrarosu si alte echipamente de protectie. Toate au ajuns in Republica Moldova din China. </p>

Ceremonia de primire a lotului de produse medicale a avut loc noaptea trecuta la Aeroportul International Chisinau. Produsele medicale au fost procurate din Republica Populara Chineza.

La ceremonie au participat Ambasadorul Federatiei Ruse in Republica Moldova, Oleg Vasnetov, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Republica Moldova, Zhang Yinghong si alti oficiali.

Lotul cu un volum de peste 50 de tone a fost procurat - o parte de autoritatile statului, iar o parte din sursele donate de mai multe companii din tara noastra, persoane fizice din tara si din diaspora, organizatii internationale, precum UNICEF Moldova, Orange Moldova, SRL ,,MOLDRETAIL GRUP”, Comunitatea evreiasca din RM, Kaufland Moldova, Asociatia de Cooperare Economica Moldova-China si Ambasada RM in China, compania ”Hefei Kadian”, companiile chineze ”Interwine” si ”Poly Grup”, primaria orasului chinez Nachang, provincia Jiangxi si altii.

Presedintele a multumit omologul sau, Vladimir Putin pentru oferirea gratuita a avionului din partea Rusiei pentru transportarea marfii, dar si autoritatilor chineze pentru asistenta achizitionarii dar si donatiilor.

Articole din aceeasi categorie