30.11.2019
Voturile in 17 localitati au fost renumarate
Voturile date in 17 localitati la alegerile locale din 20 octombrie au fost renumarate in urma unor decizii ale instantelor de judecata. Cheltuielile pentru renumarare au fost estimate de catre CEC la peste 650 de mii de lei.

Solicitat de IPN, Corneliu Pasat, seful adjunct al Directiei comunicare CEC, a spus ca in urma renumararii voturilor intr-un singur sat, Micauti, din raionul Straseni, un mandat de consilier a fost schimbat.

Buletinele de vot au fost renumarate in comuna Bacioi, orasul Codru si orasul Durlesti din municipiul Chisinau. La fel, in orasul Calarasi, satul Hirova si comuna Raciula – raionul Calarasi. In satul Gura Galbenei si comuna Ialpujeni – raionul Cimislia. In raionul Nisporeni, voturile au fost renumarate in orasul Nisporeni si comuna Cioresti. In raionul Orhei – in comuna Ciocalteni si Step-Soci. De asemenea, din orasul Drochia, orasul Ialoveni, comuna Micauti din raionul Straseni, satul Hiriseni din raionul Telenesti si din satul Congazcicul de Sus, UTA Gagauzia.

Articole din aceeasi categorie