01.02.2021
Voteaza sau nu Pro Moldova guvernul Gavrilita. Ce spune Andrian Candu

Pro Moldovea urmeaza sa se intruneasca la discutii pentru a lua o decizie privind votarea guvernului Gavrilita. Liderul formatiunii a declarat in cadrul emisiunii In PROfunzime ca nu are niciun sens sa dezbati programul de guvernare in situatia in care toti accepta ca cel putin prima tentativa va fi esuata.

Andrian CANDU, LIDERUL PRO MOLDOBVA: ,,Decizia nu tine doar de chestiunea sa avem anticipate sau nu, dar trebuie sa luam in considerare starea lucrurilor din tara, din economie, domeniul medical sanitar, la acest moment, dar totodata si in perioada pana la eventualele  alegeri anticipate si imediat dupa.

Daca este sa acceptam ideia ca vor fi anticipate,  si cel mai probabil asta se vede in contextul politicii de astazi, luand in considerare ca sunt patru, cinci luni pana la alegeri si dupa aia mai sunt doua trei luni pana vom avea un nou guvern cu o majoritate parlamentara, perioada in care nu se stie cum se vor agrava lucrurile in tara.

Eu inteleg ca exista o tendinta si un val in  societate cu referire la schimbarea acestui parlament pe un alt parlament, dar asa cum au mentionat si colegii care au fost la consultari cu doamna Maia Sandu, s-a acceptat ideea anticipatelor.

Sa zicem ca sunt anticipate, sigur ca Pro Moldova nu are cum sa influenteze, suntem putini la vot. Faptul ce vrea sau nu Pro Molova, asta mai putin conteaza, pentru ca votul nostru nu este deloc decisiv.

Sigur noi vom discuta, nu am luat inca o decizie. In situatia in care nu  exista nici o intentie de a avea  guvernare si in  situatia in care deja am vazut ca  majoritatea grupurilor parlamentare au declarat ca nu vor sustine sau ca isi lasa pana in ultimul moment anumite decizii, evident ca vom lua si noi o decizie in acest context.

Sa intri sa dezbati subiecte, sa dezbati programul de guvernare, sa apreciezi sau sa critici un membru al guvernului nu mai are nici un sens in situatia in care toti accepta, mutual, ca cel putin la prima tentativa ea va fi esuata."

Articole din aceeasi categorie